ΜΕΝΟΥ ΣΤΙΒΟΣ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΒΟΥ

Τρία μετάλλια κατέκτησε ο Α.Ο.Π.Φ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου!

Θριαμβευτική, για τα δεδομένα του συλλόγου, ήταν η παρουσία των αθλητών του Α.Ο.Π.Φ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου, το οποίο διεξήχθη στα Τρίκαλα. Κατέκτησαν τρία μετάλλια, δύο χάλκινα ατομικά κι ένα ασημένιο ομαδικό. Παράλληλα, σχεδόν όλοι (πλην ενός) οι δρομείς του πήραν θέσεις, που αξιολογούνται για την συνολική κατάταξη του έτους. Τούτο σημαίνει ότι ο σύλλογος ανεβαίνει σε θέσεις και ενδέχεται να παίρνει από τον ΣΕΓΑΣ (η ομοσπονδία του στίβου) περισσότερα χρήματα μηνιαίως για τους προπονητές.
Ο δις (2021, 2022) πρωταθλητής Ελλάδος στα 3.000μ. στιπλ (εμπόδια), Γιώργος Σταμούλης αναδείχθηκε 3ος στα 10 χλμ. ανδρών. Ήδη, έθεσε υψηλότερους και δυσκολότερους στόχους για το 2024.
Η Γλυκερία Σκάρκου τερμάτισε στην ίδια θέση στα 3 χλμ. των Κ18 (κάτω των 18 ετών). Επιβεβαιώθηκε, λοιπόν, η επάνοδός της στα υψηλά επίπεδα.

Ο 35ετής, Γιώργος Μενής, μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση της 6ης θέσης στο πρωτάθλημα του Μαραθώνιου, κατετάγη 9ος στα 10 χλμ. Συνεπώς, η επανεμφάνισή του, μετά πέντε χρόνια αποχής, ήταν εξαιρετική. Ο… 48χρονος αειθαλής, Θόδωρος Αναγνώστου τερμάτισε 38ος. Οι τρεις άνδρες μας, λοιπόν, ανέδειξαν τον Α.Ο.Π.Φ. 2ο στην ομαδική κατάταξη της κατηγορίας.
Θετικότατη ήταν η εμφάνιση και της Γεωργίας Ζαφείρη. Τερμάτισε 11η, στις… 117 αθλήτριες, που πέρασαν την γραμμή του τερματισμού στα 2 χλμ. Κ16.
Τα ίδια ισχύουν και για την Ζωή Σταμούλη (αδελφή του Γιώργου), η οποία κατέλαβε την 15η θέση στα 8 χλμ. γυναικών.
Τέλος, ο Μάριος Δαουκλιώτης μπορεί μεν να κατετάγη 69ος στα 3 χλμ. Κ16, αλλά, επειδή τερμάτισαν 119 αθλητές, βρέθηκε στο πρώτο 60% της κατάταξης κι έτσι πρόσθεσε κι αυτός το λιθαράκι του στην συνολική βαθμολογία του συλλόγου.
Δεν αναφέρουμε τους χρόνους, διότι οι αποστάσεις ήταν μικρότερες, οπότε οι επιδόσεις δεν έχουν σημασία.

Ο Γιώργος Σταμούλης (δεξιά) μετά την απονομή για το ατομικό αγώνισμα.

Η Γλυκερία Σκάρκου (δεξιά) στο βάθρο των νικητριών.

Οι Γιώργος Μενής, Γιώργος Σταμούλης και Θόδωρος Αναγνώστου κατά την απονομή για το ομαδικό αγώνισμα.