ΙΣΤΟΡΙΑ – ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ

Μοναδικές εκπτώσεις-προσφορές για τους αθλητές-τριες του Ομίλου μας! 

Στις γραμματείες των τμημάτων του Α.Ο.Π.Φ. (πόλο, στίβος, τένις, βόλεϊ, μπάσκετ και κολύμβηση) βρίσκονται οι ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Α.Ο.Π.Φ. που μπορείτε να αποκτήσετε και να έχετε πρόσβαση στις επιχειρήσεις που μας στηρίζουν με τις ανάλογες εκπτώσεις. Η ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Α.Ο.Π.Φ. είναι ατομική και στο Barcode της ΚΑΡΤΑΣ μπορείτε να βλέπετε στο κινητό σας τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε – και φυσικά τις εκπτώσεις!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ

Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου είναι ένα από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα.

Όπου βλέπετε αυτό το σήμα στις επιχειρήσεις που επισκέπτεστε τότε αυτή η επιχείρηση στηρίζει τον Α.Ο.Π.Φ. και προσφέρει εκπτώσεις-προσφορές στους αθλητές και τις αθλήτριες του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου όλων των τμημάτων, όλων των κατηγοριών (στίβος, κολύμβηση, τένις, βόλεϊ, υδατοσφαίριση και μπάσκετ).

Η μεγάλη οικογένεια του Α.Ο.Π.Φ., σε αθλητικό επίπεδο, γίνεται ακόμη μεγαλύτερη καθώς βρίσκονται στο πλευρό μας επιχειρήσεις του τόπου μας, άνθρωποι που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον χώρο της υγείας όπως φαρμακεία και ιατρικά κέντρα.

Οι επιχειρήσεις του Π. Φαλήρου χωρίς δεύτερη σκέψη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ομίλου και στηρίζουν, σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για όλους μας, τους αθλητές και τις αθλήτριες του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου όλων των τμημάτων (στίβος, κολύμβηση, τένις, βόλεϊ, υδατοσφαίριση και μπάσκετ) με μοναδικές εκπτώσεις-προσφορές.

Ο Α.Ο.Π.Φ. δεν είναι νίκες ή ήττες… ο Α.Ο.Π.Φ.

είναι ιστορία και κομμάτι του τόπου μας!

1926 

Είμαστε ένα με το Π. Φάληρο!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ

*η λίστα αλλάζει – να ενημερώνεστε!

 

Αναλυτικά η ιστορία του Α.Ο.Π.Φ.! 

Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου είναι ένα από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1926 με την ιδρυτική Γενική Συνέλευση που έγινε την ημέρα εκείνη.

Η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του Α.Ο.Π.Φ. ανήκει σε τρεις Φαληριώτες. Στους Γιάννη Οικονομίδη, Σωτήρη Κόπανο και Θανάση Καλεμκερή. Πρώτος πρόεδρος εξελέγη ο γυμνασιάρχης Γιώργος Γιαννουσόπουλος.

Το Ποδόσφαιρο είναι η πρώτη δραστηριότητα του Ομίλου. Ύστερα από συνεχείς ανόδους η ομάδα εντάσσεται στην Α’ Κατηγορία την μεγαλύτερη της εποχής εκείνης.

Από το 1928 το τμήμα Στίβου αρχίζει να διακρίνεται με αρχικό πυρήνα αθλητών τους ποδοσφαιριστές του Συλλόγου.

Το 1929 δημιουργούνται ομάδες Βόλεϊ ανδρών και γυναικών. Η ανδρική ομάδα στην πρώτη της εμφάνιση τερματίζει δεύτερη ενώ η γυναικεία ομάδα κατακτά το πρωτάθλημα επί δύο συνεχόμενα χρόνια.

Το 1929 είναι επίσης χρονιά της δημιουργίας του Κολυμβητικού τμήματος.

Τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας 1930-1940 ο Α.Ο.Π.Φ. αποκτά τη μορφή που έχει και σήμερα διατηρώντας τμήματα Στίβου, Κολύμβησης, Πόλο, Βόλεϊ και Μπάσκετ. Στο μεταξύ το 1931 διαλύεται το τμήμα Ποδοσφαίρου λόγω μεγάλων οικονομικών δυσχερειών.

Το οικόπεδο της οικογένειας Λεκατσά διαστάσεων 18×40 είναι το Γυμναστήριο του Α.Ο.Π.Φ. για τους αθλητές του και η θάλασσα του Π. Φαλήρου για την Κολύμβηση και το Πόλο. Παρά τις υποτυπώδεις εγκαταστάσεις και την οικονομική ανέχεια ο Α.Ο.Π.Φ. θα αναδείξει σπουδαίους αθλητές στο Στίβο, όπως την Δομνίτσα Λανίτου, τον Γιώργο Τσακανίκα, τον Νίκο Λεκατσά, τον Κώστα Τραυλό, τον Βασίλη Μαυραπόστολο.

Το 1952 το μικρό οικόπεδο – γυμναστήριο θα χαθεί και μόλις το 1960 ο αείμνηστος Στυλιανός Ρέστης θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία αθλητικών χώρων (το παλαιό Ρέστειο) γήπεδο μπάσκετ και πισίνα 25 μέτρων.

Το 1971 όμως οι εγκαταστάσεις αυτές θα ισοπεδωθούν για την κατασκευή ξενοδοχείου (που δεν έγινε ποτέ) δημιουργώντας τρομερό πρόβλημα στον Α.Ο.Π.Φ. Το 1973 παραχωρείται από τον Δήμο Π. Φαλήρου ο χώρος επί των οδών Αμφιτρίτης και Θησέως για τη στέγαση του Ομίλου.

Το 1981 δημιουργείται το Ε.Α.Κ. Π. Φαλήρου και το 1987 μέσα στο Ε.Α.Κ. εγκαινιάζεται το Κολυμβητήριο που ονομάζεται Ρέστειο.

Τέλος με προσπάθειες ανθρώπων του Ομίλου το 1994 κατασκευάζεται το κλειστό γυμναστήριο, τo οποίο όμως και αυτό δυστυχώς χάθηκε, για τις ανάγκες των Ολυμπιακών αγώνων.

Το χτίσιμο και το γκρέμισμα των εγκαταστάσεων διατρέχει όλη την ιστορία του Α.Ο.Π.Φ. Ο Α.Ο.Π.Φ. όμως έχει αποδείξει ότι με ή χωρίς εγκαταστάσεις, πάντα πρωταγωνιστεί και για αυτό η πολιτεία στο τέλος συνδράμει τον Α.Ο.Π.Φ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αποτελούν οι ομάδες κολύμβησης και υδατοσφαίρισης τα χρόνια 1972 – 1987, οι οποίες άστεγες, ελλειπέστετα προπονούμενες σε 4 διαφορετικά κολυμβητήρια της Αττικής, πρωταγωνιστούσαν στα πρωταθλήματά τους.

Ειδικότερα η κολύμβηση ανέδειξε Bαλκανιονίκες – Πανελληνιονίκες, όπως ο Παπαδόπουλος, η Μολφέτα, ο Γαλήφος, ο Δέτσης, ο Πολυχρόνης, οι αδερφοί Τερζανλίδη κ.α.

Η θέληση, το πείσμα και οι επιτυχίες αυτών των παιδιών, υποστήριξαν με το πιο ιδανικό τρόπο, το χρόνιο δίκαιο αίτημα του Α.Ο.Π.Φ. και του δήμου Π. Φαλήρου για την κατασκευή του σημερινού Ρέστειου κολυμβητηρίου.

Ένα παράπονο έμεινε όμως, στους αθλητές εκείνων των πέτρινων χρόνων. Ότι δεν πρόλαβαν να απολαύσουν το Ρέστειο κολυμβητήριο ως αθλητές!

…η ιστορία μας είναι η ταυτότητα μας! 
…το μέλλον μας όμως το γράφουμε σήμερα!

    Στιγμές Α.Ο.Π.Φ. για μια ζωή!