ΜΕΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπάσκετ: Νέα σεζόν, νέες προκλήσεις, ένας κοινός στόχος!

Νέα σεζόν, νέες προκλήσεις, ένας κοινός στόχος

Ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου ξεκίνησε την προετοιμασία του ενόψει της νέας χρονιάς με όλους τους αθλητές να δίνουν τα παρών. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα μαζί με τους… παλιούς και αρκετούς αθλητές που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου κι αναμένεται να έχουν ρόλο στη φετινή προσπάθεια, βρέθηκαν στο «Σοφία Μπεφόν».

Ο Τεχνικός Διευθυντής του Α.Ο.Π.Φ., Μάριος Γούναρης κι ο Γενικός Αρχηγός της αντρικής ομάδας του συλλόγου μας, κ. Νίκος Ζώρζος καλωσόρισαν τους αθλητές πριν αναλάβουν… δράση ο κόουτς Αλέξης Παπαδάτος κι ο άμεσος συνεργάτης του Θανάσης Καμαριώτης.

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ: «Να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα»

Ενόψει την έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου ο προπονητής μας, Αλέξης Παπαδάτος, δήλωσε: «Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ να έχουμε όλοι υγεία και να ξεκινήσουμε και να τελειώσουμε το φετινό πρωτάθλημα γιατί τις προηγούμενες δύο σεζόν δεν τα καταφέραμε. Οι στόχοι μας σε αυτό το ξεκίνημα της χρονιάς, είναι να βελτιωνόμαστε μέρα με τη μέρα. Το καλοκαίρι κάναμε μία ριζική ανανέωση στο ρόστερ μας εμπιστευόμενοι νέα παιδιά που χρειάζονται χρόνο γιατί δεν έχουν εμπειρία. Θέλουμε σταδιακά να εντάξουμε όλα τα παιδιά και να μπορέσουμε να παίξουμε όσο καλύτερο μπάσκετ γίνεται, χωρίς να βάζουμε στόχους πέρα από την καθημερινή μας βελτίωση.

Στο φετινό πρωτάθλημα της Β’ εθνικής υπάρχουν ομάδες αρκετά δυνατές, όμως επειδή προερχόμαστε από μεγάλη αποχή δεν ξέρω τι εικόνα θα έχουν οι παίκτες. Πιστεύω θα έχουμε πολλές εκπλήξεις και αυτοί που δούλεψαν σε ατομικό επίπεδο μέσα στην καραντίνα θα αναδειχθούν. Γενικά περιμένω μία παράξενη χρονιά για όλες τις ομάδες με πολλά σκαμπανεβάσματα». 

ΜΑΡΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: «Ο στόχος να ανεβάσουμε παιδιά στο αντρικό έχει γίνει βραχυπρόθεσμος»

Από την πλευρά του, ο Τεχνικός Διευθυντής του συλλόγου, Μάριος Γούναρης τόνισε: «Τα τελευταία 3 χρόνια έχει γίνει μία μεγάλη προσπάθεια στην οργάνωση και στη σωστή διαχείριση των παιδιών σε όλα τα ηλικιακά στρώματα. Προσωπικά χαίρομαι διπλά γιατί βλέπω ότι αυτή η προσπάθεια αποδίδει, καθώς στο φετινό ρόστερ έχουν ρόλο αρκετά παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου. Έχοντας, πλέον, και το δικό μας γήπεδο -μετά από 14 χρόνια- ευελπιστούμε μέρα με τη μέρα να γινόμαστε καλύτεροι γιατί το Παλαιό Φάληρο αξίζει να πρωταγωνιστεί.

Οι υποδομές αυτή τη στιγμή δείχνουν ότι εξελίσσονται σωστά και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αθλητές βλέπουν τις ακαδημίες του συλλόγου μας ως ένα σημαντικό σκαλοπάτι για να μπουν στον κόσμο του αντρικού κι επαγγελματικού αθλητισμού. Αυτή την περίοδο, μάλιστα, διοργανώνουμε Try Outs για αθλητές που είναι γεννημένοι το 2006 και 2007 (σ.σ. στο κλειστό Σοφία Μπεφόν Σάββατο 17:30-19:00, Κυριακή 17:30-19:00, Δευτέρα 19:30-21:00, Τρίτη 20:00 – 21:30) με στόχο να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το παρόν αλλά και το μέλλον του συλλόγου. Ο στόχος να ανεβάσουμε κι άλλα παιδιά στην αντρική ομάδα δεν είναι μακροπρόθεσμος αλλά έχει γίνει βραχυπρόθεσμος».

ΝΙΚΟΣ ΖΩΡΖΟΣ: «Πρότυπο ανάδειξης και υποστήριξης νέων αθλητών»

Από την πλευρά του, ο Γενικός Αρχηγός της αντρικής ομάδας υποστήριξε: «Αυτό το καλοκαίρι η απόφαση που πάρθηκε ήταν να επενδύσουμε σε νέα παιδιά και να υλοποιήσουμε ένα πλάνο που έχει βάθος τριετίας. Γι’ αυτό φέραμε παιδιά με ταλέντο, φιλοδοξίες και προοπτική. Οι νέοι αθλητές έχουν μεγάλη όρεξη και ειδικά μετά την απραξία των δύο τελευταίων χρόνων έχουν γεμίσει με διάθεση κι όρεξη για σκληρή δουλειά.

Στο τέλος της περσινής σεζόν, κάτσαμε μαζί με το προπονητικό τιμ και είδαμε ότι υπήρχε μία ταύτιση απόψεων ως προς την ηλικιακή ανανέωση της ομάδας. Η διοίκηση, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στους προπονητικούς χειρισμούς υλοποίησε τις επιλογές του κόουτς με στόχο το Παλαιό Φάληρο της επόμενης τριετίας να είναι ένας σύλλογος πρότυπο ανάδειξης και υποστήριξης νέων αθλητών».