ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΟΠΦ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΟΠΦ

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Σερ. Πολυχρόνης, ο Γεν. Γραμματέας Κων. Σιγάλας, ο Ταμίας Π. Κορώνης και το μέλος Π. Κουτσοθανάσης, υπογράφουν την παρακάτω επιστολή προς τα μέλη :

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΑΟΠΦ

           Μόλις οκτώ μήνες μετά την εκλογή του ΔΣ του ΑΟΠΦ (με τριετή θητεία) ο νεοεκλεγείς Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Ν. Δέτσης απαίτησε να αναλάβει την Προεδρία δηλώνοντας ότι έχει στήριξη εκτός του Ομίλου και  μόνο εκείνος μπορεί να τα καταφέρει. Παράλληλα με διάφορες ενέργειες εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου διατάραξε το κλίμα εμπιστοσύνης και τη συνεργασία των μελών του ΔΣ, που είναι προϋπόθεση για τη λειτουργία του.

           Ένα χρόνο νωρίτερα ο Όμιλος είχε ζήσει ανάλογες στιγμές από άλλο επίδοξο πρόεδρο, που οδήγησε σε διχαστικές καταστάσεις με συνέπεια για ένα τρίμηνο τουλάχιστον αντί να ασχολούμαστε με τον αθλητισμό να συζητάμε μόνο για τα διοικητικά και τις εκλογές.

            Εμείς που υπογράφουμε την ανακοίνωση αυτή δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες. Αναλάβαμε τη Διοίκηση στις δύσκολες στιγμές του Ομίλου όταν υπήρχε κενό εξουσίας και δεν βρισκόταν κανένας να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετώπιζε ο ΑΟΠΦ.  Προσφέραμε τις υπηρεσίες μας από διάφορες διοικητικές θέσεις επί πολλά χρόνια από αγάπη στον Όμιλο και με ανιδιοτέλεια. Δεν είχαμε άλλους στόχους, ούτε την προσωπική μας προβολή ούτε τη μετάβασή μας στην πολιτική σκηνή, τοπική ή πανελλαδική, ούτε οποιοδήποτε άλλος όφελος.

            Κατά τη διάρκεια της θητείας μας εκσυγχρονίσαμε τη διοικητική λειτουργία του Ομίλου, ανανεώσαμε το προσωπικό με αξιόλογα στελέχη, εξορθολογήσαμε την οικονομική λειτουργία και εξοφλήσαμε όλες τις υποχρεώσεις της τελευταίας εξαετίας ενώ παράλληλα εξυπηρετήσαμε σημαντικό μέρος από τα χρέη παλαιών ετών. Ταυτόχρονα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, ο ΑΟΠΦ είχε σπουδαίες αθλητικές επιτυχίες σε όλα του τμήματα και έγινε το κέντρο του υγιούς αθλητισμού για τη νεολαία του Π. Φαλήρου και των γύρω περιοχών.

            Μετά την απαίτηση του Αντιπροέδρου για ανάληψη της Προεδρίας, ο Σ. Πολυχρόνης ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο την έκανε δεκτή και αποδοκίμασε τη στάση του Αντιπροέδρου.

            Παρόλα αυτά ο ΑΟΠΦ ξαναμπήκε στη δίνη της εσωτερικής αντιπαλότητας, στη μιζέρια της στείρας ψηφοθηρίας και ξεκίνησαν και πάλι να δημιουργούνται συνωμοτικές «ομαδούλες» στις κερκίδες και στα γήπεδα.

            Εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε το δρόμο αυτό. Άλλωστε, όπως ξαναείπαμε, δεν είχαμε ποτέ άλλους σκοπούς, εκτός από την εθελοντική προσφορά στην υγιή αθλητική λειτουργία του Ομίλου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το ΔΣ προκήρυξε ΓΣ και εκλογές.

Εμείς δεν θα θέσουμε υποψηφιότητα.

            Ευχαριστούμε όλους όσους συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μας και ευχόμαστε ο ΑΟΠΦ να συνεχίσει να γράφει ιστορία στον ελληνικό αθλητισμό.  

 

Σερ. Πολυχρόνης                           Κων. Σιγάλας               

Πρόεδρος του ΔΣ                     Γεν. Γραμματέας του ΔΣ            

 

Π. Κορώνης                                Παντ. Κουτσοθανάσης

Ταμίας  του Δ.Σ.                          Μέλος του ΔΣ