ΜΕΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με την coach Αθηνά Ζέρβα στην άκρη του πάγκου συνεχίζει ο ΑΟΠΦ στην Α2 Γυναικών για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2024-25

Με την ίδια πετυχημένη “συνταγή” οι καταξιωμένοι συνεργάτες της, κ. Μάριος Γούναρης, τεχνικός διευθυντής και ο κ. Κώστας Ντάκουλας, υπεύθυνος φυσικής κατάστασης και δύναμης, θα πλαισιώσουν το προπονητικό team και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ο Φώτης Γρηγορόπουλος, υπεύθυνος του scouting και η Υβέτ Κοπάτσκοβα, προπονήτρια στα τμήματα υποδομής και συνδετικός κρίκος με την ομάδα των γυναικών, με ειδικά καθήκοντα στην βελτίωση της ατομικής τεχνικής.
 
Νέο πρόσωπο και σημαντική προσθήκη, θα αποτελέσει ο coach Κωνσταντίνος Παρδαβέλλας, σε ρόλο άμεσου συνεργάτη προπονητή της coach Ζέρβα. Ο coach Παρδαβέλλας, κάτοχος διπλώματος προπονητή της ΓΓΑ, ξεκίνησε την προπονητική του πορεία το 1999 και διαθέτει εμπειρίες υψηλού επιπέδου τόσο ως προπονητής αλλά και ως αθλητής. Έως σήμερα έχει θητεύσει στους πάγκους των ανδρικών ομάδων, του Αθηναϊκού, Δόξας Βύρωνα, Βρηλισσιακού, Κρόνου Γέρακα, Εθνικού Ελληνορώσσων, ΟΦΗ Ηρακλείου και του Eurohoops Academy. Καλώς όρισες coach !!!
 
Δηλώσεις ΖΕΡΒΑ:
 
Μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά για όλους μας στον ΑΟΠΦ. Μετά την αναπάντεχη και ταυτόχρονα δίκαιη και εντυπωσιακή κατάκτηση του Πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΝΑ και την επιστροφή της ομάδας στην Α2 Εθνική Κατηγορία μετά από 10 χρόνια, στην κυριολεξία “σηκώσαμε τα μανίκια” για να ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου με αντίπαλο τον χρόνο που (δεν) είχαμε. Μια αλυσίδα ανθρώπων διοίκηση, προπονητές και αθλήτριες, έπλαθε με πείσμα και με όραμα αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο: να προλάβουμε να οργανώσουμε και να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή της ομάδας στην νέα κατηγορία. Αθλήτριες αφοσιωμένες και διψασμένες ήταν έτοιμες να ζήσουν την εμπειρία που τόσο δίκαια και παθιασμένα κατέκτησαν, ο πρόεδρος κ. Δέτσης, ο χορηγός του μπάσκετ κ. Μουρκάκος και ο (τότε) γ.γ κ. Σμυρνιώτης, με  αλτρουϊσμό “άνοιγαν” τον δρόμο για να ρυθμιστούν εκκρεμότητες 15ετίας από ban της FIBA και να ενισχυθεί ακολούθως, με μεταγραφικές κινήσεις, η ομάδα. 
 
Έμπειρες και ικανές αθλήτριες αποφάσιζαν να συμμετέχουν  στο -κατά γενική ομολογία- “mission impossible” και από την αρχή όλοι βλέπαμε το “τούνελ” που περίμενε μπροστά μας. 
Η αρχή, η διαδρομή και το τέλος αυτού του ταξιδιού δεν έχει μυστικά…. έχει τις “αλήθειες” της ομάδας και όλων των αθλητριών της. Η ομάδα υπολόγιζε τον κίνδυνο αλλά δεν φοβήθηκε ποτέ, παρέμεινε ψύχραιμη, ταπεινή, γεμάτη υπομονή και έδωσε πάντα τις απαντήσεις της στο γήπεδο.  Η αυτογνωσία και το φιλότιμο, μπήκαν μπροστά από χρόνους συμμετοχής και τα προσωπικά “θέλω” και έτσι μπορούσαμε σε όλα τα γήπεδα να δίνουμε πάντα, πρώτα τα “μπορώ μας” . Και όταν τα θέλω και τα μπορώ έγιναν “ένα”  βλέπαμε και καμαρώναμε μια υπέροχη παρέα να απολαμβάνει περήφανα μια σπουδαία, ανέλπιστη, εντυπωσιακή διαδρομή. 
Η ομάδα εξασφάλισε την πολύ νωρίς την παραμονή της, αποφεύγοντας τα play out, τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογίας με ξεχωριστές αγωνιστικές εμφανίσεις και άφησε σπουδαία παρακαταθήκη. 
 
Αυτή την παρακαταθήκη καλούμαστε όλοι να υπηρετήσουμε την επόμενη σεζόν, σεβόμενοι τον ιδρώτα των προηγούμενων, την θέληση των επόμενων αλλά πολύ περισσότερο τα όνειρα των  νέων αθλήτριών των υποδομών του ΑΟΠΦ.