ΜΕΝΟΥ ΣΤΙΒΟΣ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΒΟΥ

Έκανε κράτηση εισιτηρίου και ετοιμάζεται να σφραγίσει το διαβατήριο για την Σλοβακία η Αλεξάνδρα Τσερνόβα

Προκράτηση εισιτηρίου για την Σλοβακία έκανε η Αλεξάνδρα Τσερνόβα (έτος γέννησης 2008) και ετοιμάζεται να σφραγίσει το διαβατήριό της (αν και, πλέον, δεν είναι απαραίτητο το διαβατήριο για την χώρα αυτή, αρκεί και η αστυνομική ταυτότητα) έπειτα από την καταπληκτική βολή που έριξε στο Φεστιβάλ Ρίψεων της Τρίπολης στην σφυροβολία (όργανο 3κ.): 60,85μ. Συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ (58,20μ.), σημείωσε την καλύτερη εφετινή επίδοση στην Ελλάδα στην κατηγορία κορασίδων (Κ18) και ξεπέρασε το όριο για το πρωτάθλημα Ευρώπης των Κ18, το οποίο θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Ιουλίου στην όμορφη και γραφική πόλη, Μπάνσκα Μπίστριτσα. Το όριο (57μ.) το πέρασε και σε άλλη μία βολή, με 57,48μ. Πρέπει, πλέον, να το επιβεβαιώσει σε κάποιον αγώνα πιο κοντά, χρονικά, στην μεγάλη διοργάνωση. Να υπενθυμίσουμε ότι, στην Β’ φάση του σχολικού πρωταθλήματος, είχε ρίξει τέσσερις βολές πάνω από τα 57μ., με καλύτερη τα 58,20μ., αλλά σε αυτούς τους αγώνες αναγνωρίζονται μεν τα ρεκόρ, όμως δεν υπολογίζονται ως όρια για διεθνή πρωταθλήματα.   
Στην Τρίπολη η πανύψηλη Αλεξάνδρα (1,85μ.), αγωνίσθηκε και στην δισκοβολία, που διεξήχθη λίγο μετά την σφυροβολία. Έριξε 35,92μ., σαφώς «άδεια» από ενέργεια μετά τον σπουδαίο αγώνα της.

Πολύ καλός ο Παναγιώτης Λαγάνης στα «Παπαφλέσσεια»

Άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Παναγιώτης Λαγάνης (2004) στα 100μ. Έτρεξε στο διεθνές μίτινγκ «Παπαφλέσσεια», στην Καλαμάτα, και, μ’ ελαφρώς αντίθετο άνεμο (-0,9μ. ανά δευτερόλεπτο), πέτυχε 10’’80, επίδοση κοντά στο ρεκόρ του (10’’71). Στόχος του, στο πρωτάθλημα της κατηγορίας του (Κ23) να τρέξει σε κάτω από 10’’70.

Ο Πέτρος Κεχιόπουλος (2004) αγωνίσθηκε στο μίτινγκ «Αλεξάνδρεια», στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, και κάλυψε τα 200μ. σε 22’’15. Ταξίδεψε αυθημερόν και ήταν κουρασμένος. Θα έχει και άλλες ευκαιρίες να προσπαθήσει να τρέξει την απόσταση περί τα 21’’50.
Στην Τρίπολη ο Δημήτρης Ψωμάς (2006), καταβεβλημένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε επί μέρες, έμεινε στα 38,37μ. στην σφυροβολία Κ20 (6 κιλά). Μόλις συνέλθει θα ξαναβρεθεί στα καλά του επίπεδα. Ίσως δεν έπρεπε ν’ αγωνισθεί. Το ίδιο πιθανόν να ισχύει και για την Ιωάννα Αρβανίτη (2007), που, με πρόβλημα στην μέση, έριξε το ακόντιο των 0,6κ. στα 23,59. Επειδή πονούσε δε, δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα της. Στην κατηγορία της (Κ18) αγωνίζεται με ακόντιο βάρους μισού κιλού, οπότε στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ίσως πετύχει μια καλή επίδοση, αν δεν πονάει.

H Αλεξάνδρα Τσερνόβα στο βάθρο στην Τρίπολη. 

Η Αλεξάνδρα Τσερνόβα. Βολή στην Τρίπολη. 

Ο Παναγιώτης Λαγάνης έπειτα από παλαιότερο αγώνα του.