ΜΕΝΟΥ ΣΤΙΒΟΣ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΒΟΥ

Τιμήθηκαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στην ετήσια γιορτή του τμήματος στίβου

Ήταν, κατά γενική ομολογία, καλύτερη από κάθε άλλη φορά η ετήσια γιορτή της κοπής της Πίτας του τμήματος στίβου. Μια γιορτή -που έγινε μέσα στις… Απόκριες, λόγω προηγούμενων κωλυμάτων των σχετιζόμενων με αυτήν- στην διάρκεια της οποίας τιμήθηκαν το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του τμήματος στίβου.
Βραβεύτηκαν οι επτά αθλητές και αθλήτριες (Γιώργος Σταμούλης, Γιάννης Ζαννιάς, Πέτρος Κεχιόπουλος, Γλυκερία Σκάρκου, Νίκος Τσώνης, Αλεξάνδρα Τσερνόβα και ο… 49χρονος, Θόδωρος Αναγνώστου), που το 2023 κατέκτησαν μετάλλια (συνολικά 12, τα 11 ατομικά και ένα ομαδικό στο ανώμαλο δρόμο της κατηγορίας ανδρών) σε πανελλήνια πρωταθλήματα.
Έπαθλα απονεμήθηκαν, επίσης, σε όσους αθλητές βαθμολογήθηκαν σε πανελλήνια πρωταθλήματα ή κατέκτησαν μετάλλια σε διασυλλογικά πρωταθλήματα ή πρόσφεραν βαθμούς στο διασυλλογικό πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών: Γιώργος Μενής, Τζουλιάνο Μάνκο, Γεωργία Ζαφείρη, Ζωή Σταμούλη, Παναγιώτης Λαγάνης, Θανάσης Παπαδημητρίου, Μάριος Δαουκλιώτης, Ευφραιμία Καρύδη, Αναστάσης Παπαναστασίου, Μαρίνα Λυγκούρη, Δημήτρης Ψωμάς, Φωτεινή Τρέντσιου, Αγάθη Στρατηγέλη, Άννα Λούζη, Λυδία Παπαϊωάννου, Άγγελος Μητρόπουλος και οι μικροί και μικρές, Βασίλης Κολαξής – Μοροζίνης, Δήμητρα Νικολάκη, Πάρης Παπαϊωάννου και Ιάσων Καραγεώργος.Τιμήθηκαν και οι προπονητές του συλλόγου, διότι, χάρη στην εργασία τους, ο Α.Ο.Π.Φ. ανέβηκε από την 88η θέση το 2022, στην 31η της κατάταξης του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.! Είναι οι Θάλεια Ιακωβίδου, Παναγιώτης Χαραμής, Κοσμάς Στράτος, Βλαδίμηρος Ντεκάιλο, Νίκος Γεωργίου, Παναγιώτης Γκιόκας και Γιώργος Αθανασίου.
Πραγματοποιήθηκαν και ειδικές τιμητικές βραβεύσεις, σε… λιλιπούτειους αθλητές και αθλήτριες (Όλγα Καπόλου, Παναγιώτα Γροντή, Νίκος Γαγλίας) και στον παλαιό… μπασκετμπολίστα του Α.Ο.Π.Φ, Γιώργο Γεωργιάδη για την σημαντική συμβολή του στην επαναδραστηριοποίηση του τμήματος στίβου το 1970, έπειτα από σχεδόν διετή αδράνεια.

Τιμήθηκαν και οι γονείς, που πρόσφεραν με διάφορους τρόπους στο τμήμα: Γιώργος Νικολάκης και Ειρήνη, σύζυγός Γ. Νικολάκη (γονείς της Δήμητρας), Ελισάβετ Κιγιτζιάν (της Λυδίας Παπαϊωάννου), Άντζη Μοροζίνη (του Βασίλη Κολαξή – Μοροζίνη) και Κυριάκος Γεωργίου (της Ηλέκτρας).

Παρόντες ήταν τα μέλη της ομάδας, που πήρε μέρος στο πρωτάθλημα παίδων του 1970: ο μετέπειτα βαλκανιονίκης εφήβων στις ταχύτητες, Τάσος Παχός, οι αδελφοί Μιχάλης και Ορέστης Κανακάρακης, ο νυν συνεργάτης έφορος του τμήματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο Μιλτιάδης Χισκάκης. Απουσίασαν, δικαιολογημένα, ο τρεις φορές τριταθλητής Ελλάδος ανδρών στο δέκαθλο, Γιάννης Λεκατσάς και ο ευρισκόμενος στην Γαλλία, Μενέλαος Βαϊνδηρλής. Μαζί τους ήταν οι παλαιοί διεθνείς αθλητές του συλλόγου, Γιάννης Μαρουδάς και Παναγιώτης Μανωλίδης και οι παλαιοί αθλητές και αθλήτριές μας, Ηλίας Ζαπαρτίδης (πρώην καθηγητής χάντμπολ στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας), Άννα Ζαπαρτίδου (νυν μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Βέλος Π. Φαλήρου), Ζωή Γκίνη, παλαιά πολύ καλή βαδίστρια του Α.Ο.Π.Φ. και τώρα διεθνής κριτής βάδην, και Σταμάτης Γκίνης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία τής προέδρου του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., Σοφίας Σακοράφα, παλαιάς κατόχου του ρεκόρ κόσμου στον ακοντισμό και 3ης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1983,του δημάρχου Π. Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, του προέδρου της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής, Θόδωρου Βώσσου, του προέδρου του Α.Ο.Π.Φ, Νίκου Δέτση, των αντιδημάρχων, Γιώργου Πράπα (είναι και μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο.Π.Φ.) και Αλέκου Πανταζή, του δημοτικού συμβούλου, Μελέτη Βατίστα και πλήθους κόσμου. Παρέστησαν, επίσης, η Αριστέα Λαμέρα, Β’ ειδική γραμματέας της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά – ΝΔ Αττικής και αντιπρόεδρος του Φιλαθλητικού Καλλιθέας, η Μαρίκα Καρδαρά, μέλος της διοίκησης της ίδιας Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και ταμίας του Ο.Φ.Κ.Α. Οδυσσέας Αγίου Δημητρίου, ο πρόεδρος του Ο.Φ.Κ.Α. Οδυσσέας, Γιώργος Καρδαράς, ο ομοσπονδιακός προπονητής στίβου και 1ος Βαλκανιονίκης στο άλμα επί κοντώ, Ανδρέας Τσώνης, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος, Αλέξης Αναγνωστόπουλος, γενικός αρχηγός του Φλοίσβου Π. Φαλήρου -η ανδρική ομάδα βόλεϊ του οποίου προήχθη στην Α1 κατηγορία- ο συνεργάτης του τμήματος Πολιτισμού του Δήμου Π. Φαλήρου, Κώστας Βραχλιώτης και ο Νίκος Ψωμάς, διευθυντής Φυσικής Αγωγής της Λεοντείου Σχολής.

*Το τμήμα στίβου ευχαριστεί τον Κυριάκο Γεωργίου, πατέρα της μικρής αθλήτριάς μας, Ηλέκτρας και εκ των ιδιοκτητών του ζαχαροπλαστείου, «Κωστής», στο Μοσχάτο, για την προσφορά της κεντρικής πίτας στην γιορτή. Επίσης, τον αθλητή μας και εκκολαπτόμενο ζαχαροπλάστη και μάγειρα, Δημήτρη Ψωμά, ο οποίος παρασκεύασε δύο πίτες για την εκδήλωση.

Ο Νίκος Δέτσης και η Σοφία Σακοράφα κόβουν την Πίτα. Στο μικρόφωνο η αντιπρόεδρος του Α.Ο.Π.Φ. και έφορος του τμήματος στίβου, Μαρίνα Ιακωβίδου.

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος με το παρόν και το απώτερο μέλλον του στίβου του Α.Ο.Π.Φ. Από αριστερά: Σταμούλης, Μενής, Μάνκο και οι μικροί, Όλγα Καπόλου, Παναγιώτα Γροντή και Νίκος Γαγλίας.

Η παιδική ομάδα στίβου του ιστορικού, Α.Ο. Π. Φαλήρου, μετά την επανασύσταση του τμήματος, το Καλοκαίρι του 1970. Από αριστερά, όρθιοι, οι Διονυσόπουλος (προπονητής), Γιάννης Λεκατσάς, Τάσος Παχός, Νίκος Κωνσταντόπουλος, Μιλτιάδης Χισκάκης, Ορέστης Κανακαράκης και ο έφορος, Αντώνης Αντωνέας. Καθιστοί, Μενέλαος Βαϊνδηρλής και Λάκης Κανακαράκης.

Ο Γιώργος Σταμούλης βραβεύεται από τον Αλέκο Πανταζή.

Ο Γιάννης Ζαννιάς βραβεύεται από τον Γιώργο Πράπα.

Ο Πέτρος Κεχιόπουλος με τον Μελέτη Βατίστα.

Η Γλυκερία Σκάρκου με την Μαρίκα Καρδαρά.

Ο Νίκος Τσώνης με την Αριστέα Λαμέρα.

Η Αλεξάνδρα Τσερνόβα τιμάται από τον Κώστα Βραχλιώτη.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης σ’ εντυπωσιακή προσπάθεια.