ΜΕΝΟΥ ΠΟΛΟ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΛΟ

Καθοριστική νίκη στην Πάτρα με 10-7 και «πλώρη» για τα play in της Α1

Σπουδαία νίκη πέτυχε στην Πάτρα ο Α.Ο.Π.Φ. επί του Ν.Ο. Πατρών με 10-7 (οκτάλεπτα: 2-2, 3-2, 1-2, 4-1), εξασφαλίζοντας, ουσιαστικά, από πολύ νωρίς την παραμονή του -σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα- στην Α1 ανδρών. Παράλληλα, «έβαλε πλώρη» για την συμμετοχή στα «πλέι ιν» (play in). Για να το πετύχει, βεβαίως, αυτό πρέπει να κρατήσει την 2η θέση, που τώρα κατέχει, στον όμιλό του στην Β’ φάση του πρωταθλήματος ή, ακόμη καλύτερα, να καταλάβει την 1η. Απομένουν πέντε αγώνες και πολύ σημαντικός ίσως αποδειχθεί ο προσεχής (23 Μαρτίου) στο Φάληρο εναντίον του Α.Ν.Ο. Γλυφάδας, που προπορεύεται.
Ο Α.Ο.Π.Φ. προηγείτο σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα και ο ΝΟΠ ισοφάριζε. Οι «Πατρινοί» πέρασαν μόνο με 3-2 και τούτο ίσως να οφειλόταν και σε λάθος της γραμματείας. Αποβλήθηκε παίκτης του Α.Ο.Π.Φ. για 20’’, αλλά, όταν εξέπνευσε ο χρόνος της ποινής, η γραμματεία δεν έδωσε το σήμα για να επανέλθει και ο ΝΟΠ σημείωσε το γκολ περίπου 5-6 δευτερόλεπτα αργότερα με παίκτη παραπάνω.
Παρά ταύτα, το Φάληρο επανήλθε, πέρασε με 4-3, όμως ισοφαρίστηκε ξανά. Εκπληκτικό, αλλά και αποφασιστικής σημασίας, τέρμα πέτυχε ο Νίκος Καρακάσης ακριβώς στην λήξη της δεύτερης περιόδου με πανέξυπνο ψηλοκρεμαστό σουτ πίσω από το μισό του αγωνιστικού χώρου.
Το 5-4 έγινε αργότερα 6-4, η τρίτη περίοδος, όμως, έληξε 6-6.
Η ομάδα του Κώστα Βαμβακάρη και του Μιχάλη Ξανθόπουλου προηγήθηκε 7-6, δέχθηκε πάλι την ισοφάριση κι εκεί «μίλησε» ένας 16χρονος, ο Δημήτης Σάρρος. Με ωραιότατο σουτ σημείωσε το 8-7 και στη συνέχεια ο ΝΟΠ δεν μπόρεσε ν’ απειλήσει ξανά. Τα τέρματα του Βίτορ Πάβιτσιτς και του Διαμαντή Λεμπέση επισφράγισαν  την ανωτερότητα της φαληρικής ομάδας.
Για άλλη μία φορά ο 36χρονος, διεθνής τερματοφύλακας (και δικηγόρος), Κώστας Φλέγκας πραγματοποίησε δύσκολες αποκρούσεις, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό, που του έχουν δώσει οι συμπαίκτες του: «Άγιος Φλέγκας». Πότε εορτάζει; Κάθε Σάββατο ή όποτε άλλοτε η ομάδα έχει κρίσιμες αναμετρήσεις. Φυσικά, ένας παίκτης δεν κερδίζει μόνος έναν αγώνα. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας και, βεβαίως, κάθε ένα γκολ ξεχωριστά.

Η σύνθεση του Α.Ο.Π.Φ. στον συγκεκριμένο αγώνα και οι σκόρερς: Φλέγκας, Γαλάνης, Ογκουστσάν 1, Παπαδημητρίου, Π. Δήμου, Καρακάσης 2, Πάβιτσιτς 3, Μάμμος, Δημακόπουλος 1, Καλής 1, Κυπραίος, Σάρρος 1, Α. Φλώρος, Λεμπέσης 1, (Κουμής).