ΜΕΝΟΥ ΣΤΙΒΟΣ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΒΟΥ

Πολύ καλό «φινάλε» για την Αλεξάνδρα Τσερνόβα

Με κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και καλή επίδοση στην σφυροβολία, ολοκλήρωσε τους αγώνες της στην θερινή αγωνιστική περίοδο του 2023 η 15χρονη, Αλεξάνδρα Τσερνόβα.

Πρώτευσε στην κατηγορία Κ16 (Κάτω των 16 ετών) στους αγώνες, που διεξήχθησαν στο στάδιο του Πανελλήνιου Γ.Σ., εις μνήμη του παλαιού πρωταθλητή και προπονητή, Πέτρου Ακριβάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τόσο νέος, στα 41 του, πριν από τρία χρόνια. Έστειλε την σφύρα (3 κιλά) στα 48,14μ.

Στους ίδιους αγώνες πήρε μέρος εκτός συναγωνισμού ο 17ετής, Δημήτρης Ψωμάς, που έριξε τρεις βολές στην δισκοβολία (βάρος 1,5κ.). Η καλύτερη του ήταν μόλις 35,53μ. Αλλά την προηγούμενη ημέρα είχε μετάσχει στα «Βιλαέτεια», στον Πύργο, όπου είχε αναδειχθεί 3ος στην σφαιροβολία των Κ18, με 11,69μ. (όργανο 5κ.). Στον Πανελλήνιο τού επέτρεψαν ν’ αγωνισθεί εκτός συναγωνισμού (δεν υπήρχε στο πρόγραμμα δισκοβολία για αθλητές Κ18) για να τιμήσει τον πρώτο προπονητή του.

Η16χρονη, Ιωάννα Αρβανίτη πήρε μέρος στον ακοντισμό στα «Βιλαέτεια», διακινδυνεύοντας ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ σοβαρό τραυματισμό. Τραυματίσθηκε στην προθέρμανση και, ενώ η λογική υπαγόρευε να μη αγωνισθεί, εκείνη έκανε τρεις βολές και κατετάγη 10η με 19,39μ. Και έκανε μόνο τρεις, διότι δεν μπήκε στην καλύτερη οκτάδα. Ανωριμότητα έδειξε αυτό. Αν επρόκειτο για μια μεγάλη διοργάνωση, θα το καταλαβαίναμε. Αλλά μόνο για Ολυμπιακούς, παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή, έστω, πανελλήνιο.