ΜΕΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Άλκης Κυνηγάκης: 6η θέση στην Ολυμπιακή απόσταση του open water στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ο εξαιρετικός Άλκης Κυνηγάκης απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι αθλητής μεγάλων αγώνων αφού κατέκτησε την πολύ τιμητική 6η θέση στην Ολυμπιακή απόσταση του open water στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα με χρόνο 1:51:42.10.

Ο αθλητής του Αλέξανδρου Μοράρη που ήταν πέμπτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έδειξε ότι…του πάει η Ιαπωνία, ότι βρίσκεται σε τροχιά διακρίσεων. Σε έναν τελικό που ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπροκ κράτησε σχεδόν σε όλη του τη διάρκεια τα ηνία, έμεινε σε απόσταση που του άφηνε ελπίδες ακόμη και για μετάλλιο. Στα 8.27 χλμ βρέθηκε να είναι στην 5η θέση με πολύ μικρή διαφορά από τον τρίτο. Ο Βέλμπροκ επιτάχυνε, ο Ούγγρος Κριστόφ Ρασόφσκι και ο δεύτερος Γερμανός Όλιβερ Κλέμετ που ακολουθούσαν δεν είχαν άλλη επιλογή, ο Άλκης ήταν σταθερά στο γκρουπ της δεκάδας. Στα τελευταία μέτρα έδωσε ό,τι είχε, τερμάτισε μαζί με τον Αυστραλό Νίκολας Σλόμαν, και χρειάσθηκε το φώτο φίνις για να δώσει την 6η θέση στον Κυνηγάκη και την 7η στον Σλόμαν. Ο δεύτερος Έλληνας, Αστέριος Δαλδόγιαννης, τερμάτισε στην 25η θέση με 1:54:10.30 μεταξύ 67 αθλητών. Δίπλα στους δύο αθλητές ήταν σε όλη τη διάρκεια ο αργυρός Ολυμπιονίκης του Ρίο και επικεφαλής της ΚΟΕ για την ανοιχτή θάλασσα, Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής Βέλμπροκ που εν τέλει κατέκτησε με άνεση τη πρώτη θέση (χρυσός ολυμπιονίκης το 2020, 1ος στο παγκόσμιο του 2019, 3ος πέρυσι στη Βουδαπέστη), ο δεύτερος Ρασόφσκι και ο τρίτος Κλέμετ (το ασημένιο μετάλλιο κρίθηκε στη χεριά), πήραν και τα πρώτα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Η επόμενη ευκαιρία για όλους θα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα το 2024 όπου θα προκριθούν οι πρώτοι 13 αθλητές πλην αυτών που έχουν ήδη εξασφαλισμένη πρόκριση.

Πηγή: ΚΟΕ