ΜΕΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Α.Ο.Π.Φ. για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Ο ρόλος των συλλόγων στη σύγχρονη κοινωνία πρέπει και οφείλει να είναι κάτι περισσότερο από μία απλή και τυπική εκμάθηση ενός αθλήματος. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Στο πλαίσιο της πρόληψης, διάγνωσης και καταπολέμησης του Νεανικού Διαβήτη δεν περισσεύει κανείς και γι αυτό ο Α.Ο.Π.Φ. υπέβαλε σήμερα όσους νεαρούς αθλητές  ήθελαν, σε μία εξέταση ζαχάρου με στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη πρόληψη.

Με αίσθημα ευθύνης ο Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου θα συνεχίσει να δίνει τη «μάχη» με τον Νεανικό Διαβήτη και θα προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει επαρκώς γονείς και αθλητές.

Τι είναι ο νεανικός διαβήτης;

Ο νεανικός σακχαρώδης διαβήτης ή τύπου 1 παρουσιάζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει καθόλου ινσουλίνη. Πρόκειται για τον σπανιότερο από τους 2 τύπους (περίπου 10% των διαβητικών) και συνήθως εμφανίζεται στην παιδική ηλικία. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει όμως ότι παρουσιάζει σημαντική αύξηση της συχνότητάς του στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια κάτι που ισχύει και για την Ελλάδα.

Συμπτώματα του διαβήτη τύπου 1

Αυτά είναι η αυξημένη όρεξη (πολυφαγία), η αυξημένη δίψα (πολυδιψία), η συχνή και μεγάλη σε ποσότητα ούρηση (πολυουρία), η απώλεια βάρους και μερικές φορές διαταραχή της όρασης. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις χωρίς κανένα από τα παραπάνω συμπτώματα. Άλλες συνέπειες του αυξημένου ζαχάρου στο αίμα είναι η διαταραχή της ανάπτυξης στα παιδιά και η ευαισθησία στις λοιμώξεις.