ΜΕΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Άλκης Κυνηγάκης εξασφάλισε την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο

Επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας (21/06) από το Σετουμπάλ, ο Άλκης Κυνηγάκης, ο οποίος εξασφάλισε στον Προολυμπιακό αγώνα 10χλμ μαραθώνιας κολύμβησης που έγινε στην Πορτογαλική πόλη, την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση με χρόνο 2.02.12.

Τον Έλληνα αθλητή και τον προπονητή του Βαγγέλη Κοζομπόλη, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, μεταξύ τον οποίων και ο έτερος πρωταθλητής Δημήτρης Μάρκος, υποδέχτηκαν ο υπεύθυνος της Ομοσπονδίας για την κλασσική κολύμβηση Νίκος Ξυλούρης και η πρωταθλήτρια της ανοιχτής θάλασσας Κέλλυ Αραούζου, η οποία είναι πλέον εκπρόσωπος των αθλητών και αθλητριών του υγρού στίβου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕ.

Πολλά πολλά συγχαρητήρια στον αθλητή μας Αλκη Κυνηγακη

και στον προπονητή μας Βαγγελη Κοζομπολη

για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο!!

 

Ο προπονητής του Άλκη, Βαγγέλης Κοζομπόλης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε τα κάτωθι:

«Μια ακόμη σημαντική επιτυχία για την Ελληνική κολύμβηση, προστέθηκε στην πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Αισθάνομαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να βιώσω αυτή την σπουδαία εμπειρία και φυσικά πολύ περήφανος και χαρούμενος. Ο Άλκης επιβεβαίωσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τις σπουδαίες του ικανότητες στην μαραθώνια κολύμβηση. Ανταπεξήλθε θαυμάσια σε συνθήκες μεγάλης πίεσης που δημιουργήθηκαν από μια σειρά απροόπτων και απρόβλεπτων καταστάσεων. Έδειξε χαρακτηριστικά μεγάλου αθλητή και σίγουρα είναι σε θέση να συναγωνιστεί τους κορυφαίους το κόσμου. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και αν συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και προσήλωση την προσπάθειά του, θα ακολουθήσουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες! Ένα μεγάλο βήμα πραγματοποιήθηκε για την επίτευξη του μεγάλου στόχου, που εξαρχής ήταν η διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο! Ο Δημήτρης, έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα σε έναν πολύ κρίσιμο αγώνα πολύ υψηλών απαιτήσεων και δύσκολων συνθηκών (κρύο νερό, κυματισμός, ισχυρά ρεύματα) με μεγάλη συμμετοχή, πολύ ικανούς αντιπάλους που όλοι ήθελαν διακαώς την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Δυστυχώς, κάποια χτυπήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν του επέτρεψαν να δείξει τις τεράστιες δυνατότητές του. Ωστόσο, αν και δεν θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για εκείνον, εκτιμώ ότι θα τον βοηθήσει ιδιαίτερα στο μέλλον! Είναι πάρα πολύ ταλαντούχος, έχει ήδη εντυπωσιακή πορεία και σπουδαίες προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης! Είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι στην ηλικία των 20 ετών έχει εξασφαλίσει κι εκείνος τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες (800 ελεύθερο) και αποτελεί τεράστια επιτυχία κατά τη γνώμη μου! Συγχαρητήρια για την μέχρι τώρα προσπάθειά του και καλή επιτυχία στη συνέχεια! Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους σταθερά μας συμπαρίστανται και βρίσκονται στο παρασκήνιο».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ FACEBOOK 

Ο Νίκος Ξυλούρης, τόνισε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι για την τεράστια επιτυχία του Κυνηγάκη που προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με πολύ δύσκολους αντιπάλους.
Και οι 2 αθλητές μας που συμμετείχαν, Κυνηγάκης και Μάρκος, μας απέδειξαν ότι το open water εκτός από το τεράστιο παρελθόν , έχει και παρόν αλλά κυρίως έχει και μέλλον. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές».

Η Κέλλυ Αραούζου, υποστήριξε:

«Ο Άλκης έδειξε ξεκάθαρα τι αθλητής είναι και για τι είναι ικανός! Δουλεύει πολύ σωστά με τον προπονητή του κ. Κοζομπόλη και το αποτέλεσμα ήρθε. Έχω κολυμπήσει σε προετοιμασία μαζί του και γνωρίζω το τρόπο που τον έχει προετοιμάσει, όποτε ήμουν σίγουρη για τις δυνατότητες του. Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Στον ίδιο αγώνα προσωπικά έχω συμμετάσχει δυο φορές. Την μια αποσύρθηκα λόγω παγωμένων νερών και την δεύτερη κέρδισα. Πέρασε ένα δύσκολο τεστ ενόψει Ολυμπιακών και το κέρδισε. Τώρα έχει μείνει ένας μήνας για να φύγει για το Τόκιο και εκεί είμαι σίγουρη ότι θα δούμε πάλι έναν εκπληκτικό αγώνα από τον Άλκη. Όσον αφορά τον Μάρκο, η απειρία του φάνηκε, αυτό πρέπει να το διορθώσουμε μελλοντικά και να δούμε την ανάπτυξη του αθλήματος. Μείζονος σημασίας για όλους όσους ασχολούμαστε με το open water, είναι να ξανά πρωταγωνιστήσουμε σε υψηλό επίπεδο».
 
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ