ΜΕΝΟΥ ΣΤΙΒΟΣ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΒΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΑΘΛΗΤΗΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ «ΜΑΣΤΕΡΣ» Ο ΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΓΓΑΝΑΣ

Το «λαβωμένο» θηρίο συχνά είναι πιο επικίνδυνο. Έτσι και ο αγωνιζόμενος βετεράνος πρωταθλητής του ΑΟΠΦ, Βασίλης Μαγγανάς, που αναδείχθηκε 2ος στην σφυροβολία της κατηγορίας 65-69 ετών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα διαχρονικών αθλητών (μάστερς αποκαλούνται διεθνώς), το οποίο διεξήχθη στην πόλη Τάμπερε της Φινλανδίας. Έριξε την σφύρα των 5 κιλών στα 46,09μ. Υπερέβαλε εαυτόν στην τελευταία βολή του, αφού ανέβηκε από τα 44,36μ. στα 46,09 και από την 3η θέση στην 2η. Το μετάλλιο αυτό ήταν το… 83ο του σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανοικτού στίβου των μάστερς!
Ο 68χρονος αθλητής θα μπορούσε να κατακτήσει και το χρυσό μετάλλιο, το οποίο πήρε ο Γάλλος Νουλιβό με 47,47μ., αν δεν είχε περάσει μια μεγάλη περιπέτεια με τον σοβαρό τραυματισμό του στον αριστερό αγκώνα τον Σεπτέμβριο του 2020. Χειρουργήθηκε κι έμεινε εκτός αγώνων σχεδόν τρία χρόνια, διότι είχε προηγηθεί η αναστολή των διοργανώσεων του 2020 λόγω του κορωνοϊού. Παρά την επέμβαση δε, το χέρι δεν αποκαταστάθηκε πλήρως. Κάτι που τον εμποδίζει και στην προπόνηση δύναμης και στις βολές.
Στο Τάμπερε έφθασε πολύ κοντά στην κατάκτηση κι’ ενός χάλκινου μεταλλίου. Στον βαρύ όργανο (βαρειά σφύρα -για την κατηγορία 9,08κ.- με κοντή αλυσίδα, μήκους 0,41μ., έναντι 1,20μ. του σύρματος της σφύρας των 5κ.) κατετάγη 4ος με 15,82μ. Τον ξεπέρασε στην τελευταία βολή ο Βρετανός, Ντέρκιν, που έριξε 15,89μ.
Ένα πρόβλημα στην δεξιά φτέρνα τον εμπόδισε να ρίξει καλά στην σφαιροβολία. Με μόλις 10,88μ. έμεινε στην 10η θέση. Το χάλκινο μετάλλιο χρειαζόταν 12,01μ., επίδοση που ακόμη και ο λαβωμένος στο χέρι Μαγγανάς, μπορούσε να σημειώσει. Προστέθηκε, όμως, και το πρόβλημα στο δεξί πόδι, το οποίο είναι αποφασιστικής σημασίας για την σφαιροβολία. Αλλά τα όσα πέτυχε στην Φινλανδία είναι αξιοσημείωτα και δείχνουν τεράστια δύναμη ψυχής και πάθος για όσα κάνει. Ελπίζουμε να συνεχίσει!

==============
Μοναδικές εκπτώσεις-προσφορές για τους αθλητές-τριες του Ομίλου μας!

Στις γραμματείες των τμημάτων του Α.Ο.Π.Φ. (πόλο, στίβος, τένις, βόλεϊ, μπάσκετ και κολύμβηση) βρίσκονται οι ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Α.Ο.Π.Φ. που μπορείτε να αποκτήσετε και να έχετε πρόσβαση στις επιχειρήσεις που μας στηρίζουν με τις ανάλογες εκπτώσεις. Η ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Α.Ο.Π.Φ. είναι ατομική και στο Barcode της ΚΑΡΤΑΣ μπορείτε να βλέπετε στο κινητό σας τις επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε – και φυσικά τις εκπτώσεις!

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ

===============