ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΟΠΦ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ομιλία του Προέδρου του Α.Ο.Π.Φ. Νίκου Δέτση στην τελετή της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου

Κυριακή, 03/02/2019

Κύριε Υφυπουργέ Αθλητισμού,

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Κε Δήμαρχε Π. Φαλήρου, κοι & κες Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημ. Συμβουλίου

Κύριε Δήμαρχε Ν. Σμύρνης

Κύριοι Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Συλλόγων

Αγαπητοί γονείς, μέλη, προπονητές, αθλητές και στελέχη του συλλόγου μας 

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας καλωσορίζει στη φετινή γιορτή του συλλόγου μας, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, για το νέο έτος του 2019, στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, το κλειστό γυμναστήριο Π. Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν».

Στη χρονιά που μας πέρασε ως ΝΕΟ διοικητικό συμβούλιο θέσαμε υψηλούς, αλλά πραγματοποιήσιμους στόχους, δίνοντας ώθηση στον σύλλογο μας να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο με μέτρο, φυσικά και προγραμματισμό.

 Ήδη θέλουμε να πιστεύουμε άρχισαν να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθεις μας αυτής, την οποία στηρίζουμε όλοι και κυρίως ο Δήμος μας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον  Δήμαρχο Π. Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, για την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράσταση του και για την συνεχή συνεργασία που έχουμε, πάντα με γνώμονα την συμβολή μας στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού και αγωνιστικού αθλητισμού και στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι».  

Σήμερα για την αθλητική λειτουργία του συλλόγου μας και για τους περισσότερους από 1.300 μικρούς και μεγάλους αθλητές & αθλήτριες μας απασχολούνται περισσότεροι από εξήντα πέντε εργαζόμενοι, με ετήσιο προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 820.000 ευρώ και για τα έξι αθλητικά τμήματα του συλλόγου, της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, του στίβου, της καλαθοσφαίρισης, του τένις και της πετοσφαίρισης.    

Ο Αθλητικός Όμιλος Π. Φαλήρου με βασικές αρχές την εθελοντική εργασία των μελών του, που είναι κατά κύριο λόγο, είτε γονείς αθλητών, είτε πρώην αθλητές του συλλόγου, είτε ακόμη και τα δύο, την εξωστρέφεια, την κοινή λογική, τη διαφάνεια, τον συνεχή και συντονισμένο έλεγχο εφαρμογής των προϋπολογισμών, την εξασφαλισμένη εισροή των εσόδων, από διάφορες πηγές, κυρίως από τις συνδρομές των γονέων και την οικονομική επιχορήγηση του Δήμου, αλλά και από μικρούς και μεγάλους χορηγούς & τον προγραμματισμό σταδιακής αποπληρωμής παλαιών οφειλών, με ζητούμενο, μεσοπρόθεσμα, την δημιουργικότερη και πιό αποτελεσματική αθλητική και αγωνιστική δράση του συλλόγου, κατάφερε στην χρονιά που μας πέρασε:

  1. την επανίδρυση νέων τμημάτων (γυναικείο μπάσκετ και γυναικείο βόλεϋ) καθώς και ειδικό τμήμα εκγύμνασης & ενδυνάμωσης των αθλητών και αθλητριών του,
  2. την αύξηση των αθλητών-τριών στα υπάρχοντα αθλητικά τμήματα,
  3. την συνεργασία του με ιδιωτικά σχολεία αλλά και ειδικές δράσεις με δημόσια δημοτικά σχολεία, υπό την αιγίδα του Δήμου,
  4. την ανάπτυξη προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού,
  5. τη συνεργασία του και προσφορά του σε ευπαθείς ομάδες Ατόμων με ειδικές ανάγκες,
  6. την επιτυχή οικονομική διαχείριση του κυλικείου του νέου κλειστού γυμναστηρίου Π. Φαλήρου, που μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο,
  7. τη μικρή μείωση των λειτουργικών δαπανών του, ανά αθλούμενο,
  8. τη διαμόρφωση μικρού γυμναστηρίου, με ιδιωτικές δαπάνες των μελών του, εντός του κλειστού γυμναστηρίου «Σοφία Μπεφόν» και
  9. την αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση των αθλητικών του εγκαταστάσεων, στα γήπεδα τένις της οδού Αμφιτρίτης και στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, στο Τροκαντερό.

Με συστηματική δουλειά και ανιδιοτέλεια ευελπιστούμε με πράξεις να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το να αποδόσουμε ποιοτικότερο αθλητικό έργο και υποδομές στους αθλητές-τριες μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, αλλά και να αναπτύξουμε, βήμα-βήμα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, αξιολογότερες αγωνιστικά ομάδες με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.            

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της ομαδικής και συλλογικής μας προσπάθειας και κυρίως τους γονείς των αθλητών και αθλητριών μας, που καθημερινά συμβάλλουν στο αθλητικό έργο του συλλόγου μας.

«Ούριο άνεμο» λοιπόν και για την νέα χρονιά, του 2019, για τον σύλλογο μας, τον Αθλητικό Όμιλο Π. Φαλήρου!  

Σας ευχαριστώ.

Νίκος Δέτσης

Πρόεδρος Δ.Σ