ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ

ΕΟΕ κατά ΣτΕ: Η απόφαση για την εισαγωγή στα ΑΕΙ γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΟΕ για την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά τη χθεσινή (23/3) απόφαση του ΣτΕ να σταματήσει την μοριοδότηση σε παιδιά που κάνουν πρωταθλητισμό. 

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΟΕ, σημειώνοντας πως καταργείται το μοναδικό κίνητρο που είχε μείνει στους μαθητές να συνεχίσουν τον αθλητισμό παράλληλα με τις σπουδές τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Με μεγάλη έκπληξη η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πληροφορήθηκε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση που επιτρέπει την εισαγωγή διακριθέντων αθλητών σε σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ της προτίμησής τους, καθ’ υπέρβαση του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων.

Η απόφαση αυτή καταργεί το μοναδικό κίνητρο που είχε απομείνει στους μαθητές και στις μαθήτριες να συνεχίσουν τον αθλητισμό, παράλληλα με τις σπουδές τους και ουσιαστικά γκρεμίζει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι διακριθέντες αθλητές που εξασφάλιζαν την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Μορφωτικά Ιδρύματα της χώρας, το έκαναν καθ΄υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, κάτι που σημαίνει ότι δεν στερούσαν από άλλο φοιτητή τη θέση του, ενώ δεν επιβάρυναν τα δημόσια έξοδα.

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας ουσιαστικά οδηγεί τoυς νέους και τις νέες της χώρας μακριά από τον αθλητισμό, καταργώντας στην πράξη το περίφημο ρητό των προγόνων μας «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ελπίζουμε ότι έστω και την ύστατη στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και η Πολιτεία θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να διορθωθεί μία μεγάλη αδικία προς την αθλητική νεολαία της χώρας μας».