ΜΕΝΟΥ ΣΤΙΒΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Η γιορτή του Στίβου μας τη Δευτέρα 12 Ιουνίου παρουσία του ακοντιστή Τομ Πετράνοφ

Η προπονητική περίοδος του στίβου για τα μικρά παιδιά πλησιάζει στο τέλος της και το τμήμα του ιστορικού Α.Ο. Π. Φαλήρου θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωσή του την Δευτέρα 12 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα, στο Δ.Α.Κ. Π. Φαλήρου, στο πάρκο του Φλοίσβου, παρουσία ενός μεγάλου αθλητή του παρελθόντος. Του πρώην κατόχου του παγκόσμιου ρεκόρ του ακοντισμού με 99,72μ. (με το παλαιό ακόντιο), Τομ Πετράνοφ.

ακοντιστης-Τομ-Πετράνοφ

Ο Αμερικανός αθλητής (που είχε εκπροσωπήσει για κάποια χρόνια και τη Νότια Αφρική) είχε αναδειχθεί 2ος στο πρωτάθλημα κόσμου του 1983 και 4ος το 1987, αγωνίσθηκε δύο φορές σε Ολυμπιακούς αγώνες (1984, 1988) και κατέχει την 2η επίδοση όλων των εποχών με το παλαιό ακόντιο. Με το καινούργιο, το 1991 είχε ρίξει 89,16μ. και τότε ήταν ο 2ος αθλητής στον κόσμο. Είναι ο εφευρέτης του “turbo jav”, του ακοντίου τούρμπο, το οποίο είναι κατασκευασμένο από πλαστικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εκμάθηση του αγωνίσματος από μικρά παιδιά αλλά και μεγάλους και, επίσης, για ρίψεις σε κλειστούς χώρους, όπου δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί ακοντισμός. Θεωρείται ασφαλές.

Η γιορτή θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παιχνίδια, ρίψη “turbo jav” από παιδιά και γονείς, σκυταλοδρομίες παιδιών και γονέων και άλλα πολλά. Η εκδήλωση θα κλείσει με… πίτσα πάρτι (προσφορά της Pizza Fan) και μπουφέ με άλλα εδέσματα και αναψυκτικά. Οι προπονήσεις, πάντως, θα συνεχισθούν έως και την Παρασκευή 30 Ιουνίου. Περιμένουμε όλα τα παιδιά του τμήματος και τους γονείς τους για να περάσουμε καλά.