ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ

Το αθλητικό διαμάντι της πόλης μας

Ο ΑΟΠΦ είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος του Π. Φαλήρου, άρρηκτα δεμένος με την ιστορία της πόλης μας, και ένας από τους πλέον ιστορικούς συλλόγους πανελληνίως. Ιδρύθηκε το 1926, και στο πέρασμα των χρόνων ανέδειξε κορυφαίους αθλητές σε διάφορα αθλήματα, πολλοί από τους οποίους κατέκτησαν διεθνείς διακρίσεις σε Ολυμπιακούς αγώνες, παγκόσμια πρωταθλήματα και πανελλήνιους αγώνες.

Ο ΑΟΠΦ έχει κερδίσει συνολικά 24 πρωταθλήματα Ελλάδος στην κολύμβηση, στο στίβο, στο μπάσκετ και στο βόλεΪ και πολλές δεκάδες ατομικά χρυσά μετάλλια σε όλα τα αθλήματα που καλλιεργεί.
Στην κολύμβηση βρίσκεται στη δεύτερη θέση των κατόχων πανελληνίων τίτλων μετά τον Ολυμπιακό.

Ο Όμιλός μας σήμερα καλλιεργεί πέντε αθλήματα : Τον κλασικό αθλητισμό (στίβο), το μπάσκετ ανδρών και γυναικών, την κολύμβηση, το πόλο ανδρών και το τένις.

Στο τμήμα κολύμβησης αθλούνται σήμερα εκατοντάδες παιδιά από 3,5 μέχρι 25 ετών. Η λειτουργία της μικρής πισίνας και των ακαδημιών είναι υποδειγματική. Η προαγωνιστική ομάδα (9-12 ετών) κατέκτησε το 2013 την 1η θέση στο πρωτάθλημα της κατηγορίας της, η ομάδα παμπαίδων – παγκορασίδων τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και η ομάδα Ανδρών – Γυναικών της 2η θέση επίσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, μετά από πολλά χρόνια).

Η ανδρική ομάδα πόλο αγωνίζεται στην Α1 Εθνική Κατηγορία και οι ηλικιακές ομάδες του πόλο έλαβαν μέρος το 2013 στον τελικό αγώνα και των τεσσάρων Πανελληνίων πρωταθλημάτων (δεν έχει ξαναγίνει από άλλη ομάδα) και κατέκτησαν 2 χρυσά και 2 ασημένια μετάλλια.

 Η ομάδα μπάσκετ γυναικών αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία και η ανδρική ομάδα ανέβηκε φέτος από την Β΄ στην Α΄ κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ. Οι διακρίσεις στα ηλικιακά πρωταθλήματα είναι σημαντικές και στις ακαδημίες προπονούνται περισσότερα από 200 παιδιά. Όλοι ετοιμάζονται να μπουν στο καινούργιο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Π. Φαλήρου που ολοκληρώνεται μέσα στο 2014.

Στο τμήμα τένις προπονούνται μικροί αλλά και ενήλικες αθλητές, στις εγκαταστάσεις της οδού Αμφιτρίτης (κοντά στην Παναγίτσα) και στα γήπεδα του ΔΑΚ.
Η ομάδα αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος τένις Αττικής, με αρκετές ατομικές διακρίσεις σε Ενωσιακά και Πανελλήνια Πρωταθλήματα .

 Στον ΑΟΠΦ καλλιεργούμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μέσα από τον κλασικό αθλητισμό τα παιδιά γυμνάζουν το σώμα τους και καλλιεργούν την προσωπικότητά τους.
Η υγιής αθλητική άμιλλα ανάμεσα στους αθλητές χτίζει χαρακτήρες και προετοιμάζει τους αυριανούς νικητές της ζωής.