ΜΕΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Θρίαμβος για το γυναικείο μπάσκετ του Π. Φαλήρου – Πανηγυρικά στην Α2 ο Α.Ο.Π.Φ. ΒΙΝΤΕΟ

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε στο κατάμεστο Μπεφόν, για τον 4ο αγώνα των play off, όπου ο ΑΟΠΦ με υπερ του 2-1 στις νίκες, υποδέχτηκε τον Προφήτη Ηλία που έψαχνε εναγωνίως τη νίκη και την ισοφάριση στις νίκες. 
 
Το παιχνίδι και η προσπάθεια των 2 ομάδων ήταν ανάλογη της σημασίας και της κρισιμότητάς του και για ακόμη μια φορά, τα είχε όλα: πάθος, δύναμη, κλειστές και προσαρμοσμένες άμυνες και εναλλαγές στο σκορ και στο προβάδισμα.
 
 

Με δυναμικό ξεκίνημα και για τις 2 ομάδες, ο ΑΟΠΦ, εμφάνισε μια επιθετική  δυστοκία καθώς έψαχνε λύσεις απέναντι σε μια σύνθετη άμυνα του αντιπάλου. Ο Προφήτης Ηλίας με προσπάθειες κοντά και μακριά από το καλάθι, βρισκόταν κοντά στο σκορ καθώς στο 2ο δεκάλεπτο, ενώ ο ΑΟΠΦ, αναγκάστηκε να προφυλάξει παίκτριές του, από φάουλ που χρεώθηκαν και αθλήτριες ερχόμενες από τον πάγκο, έδωσαν ουσιαστικές λύσεις. Οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τον ΑΟΠΦ να προηγείται στο σκορ 25-21. Στην επανάληψη ο ΑΟΠΦ, παρά την προσπαθειά του άμυνα, συνέχισε να προβληματίζεται στην επίθεσή του, ο αντίπαλος, άρχισε να χτίζει διαφορά στο σκορ και βρέθηκε να προηγείται έως και 6-7 πόντους.  
 
Η ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα στην επίθεση, ήρθε από τον πάγκο για άλλη μια φορά με 3 ευστοχα τρίποντα και τον Προφήτη στο +3 στο 3ο δεκάλεπτο. Στο 4ο δεκάλεπτο, έγινε για άλλη μια φορά, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, μια ακόμη ανατροπή στο σκορ από τις αθλήτριες του ΑΟΠΦ. Με πραγματική ορμή, ανέτρεψε τη διαφορά και προηγήθηκε με 5 πόντους, 3 λεπτά πριν τη λήξη. Το τέλος του παιχνιδιού επιφύλαξε, δυνατές συγκινήσεις καθώς ο αντίπαλος ισοφάρισε στα 16″  αλλά με σουτ και  εντυπωσιακό φινάλε 2″ πριν το τέλος του αγώνα, ο ΑΟΠΦ  πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι με buzzer beater.  Ο πίνακας έγραψε 52-50 και ο ΑΟΠΦ κατακτά το
 
Πρωτάθλημα ΕΣΚΑΝΑ, την άνοδο στην Α2 και στις Εθνικές κατηγορίες,  μετά από 8 χρόνια απουσίας.  Περηφάνεια, συγκίνηση και  έξαλλοι πανηγυρισμοί από την ομάδα, που με 3 συνεχόμενες νίκες σε μόλις 10 μέρες, ακολούθησε το όραμα της, κατέθεσε τις δυνάμεις και την ψυχή της,  άντεξε στην κούραση και έκανε το 3-1 στη σειρά. 
 
Με δάκρυα χαράς και έξαλλους πανηγυρισμούς, τα κορίτσια σήκωσαν το κύπελλο, στο κέντρο του γηπέδου, με τον κόσμο να χειροκροτεί την υπέροχη προσπάθειά τους, σε έναν δυνατό αγώνα, με όμορφο θέαμα και από τις 2 ομάδες. 
 
ΑΟΠΦ-ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 52-50 (4ος αγώνας play off)
 
Δεκάλεπτα: 12-11, 25-21, 34-37, 52-50
 
Διαιτητές: Καραβίτης, Μαυρέλης, Κηπώσης
 
ΑΟΠΦ (Ζέρβα, Γούναρης)
 
Σταθάκη 3(1), Παντελή 7, Κούκη 8(2), Κοτσιάφτη 10, Καρακλή 13 (4), Πιτσάκη 2, Σανταμούρη, Νασιάκου 3, Μπρέλλου 6(1)
 
ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ (Σκληρός, Γαζής)
 
Κίτσιου 12(1), Λουκάτου 15(1), Στεφάνου Κ. 7, Κρίτσαλου 1, Στεφάνου Α.Μ 6, Κοσκινά Α. 9 (1)
 

AOPF 2023 BINTEO

AOPF 2023