ΜΕΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το ανδρικό τμήμα μπάσκετ του Α.Ο.Π.Φ. μέσα στο 2022

Μπάσκετ Ανδρών:  Το 2022 ήταν ακόμα μία ξεχωριστή χρονιά για τη μπασκετική οικογένεια του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου. Ανάμεσα σε πολλές στιγμές γεμάτες όμορφα συναισθήματα αυτές που ξεχωρίζουν είναι οι παρακάτω:

1)    Αναμφίβολα μία από τις στιγμές που ξεχωρίζουν εντός του 2022 είναι ο Τελικός της ΕΣΚΑΝΑ κόντρα στην ΝΕ Μεγαρίδας. Η ομάδα μας, μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τον τίτλο (57-49), όμως η παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων του Α.Ο.Π.Φ. στις εξέδρες του κλειστού Κερατσινίου έδειξε ότι ο σύλλογος είναι μία μεγάλη οικογένεια που αντιπροσωπεύει το πιο υγιές κύτταρο της κοινωνίας μας!

2)    Παραμένουμε στην περσινή αγωνιστική περίοδο και στο εντός έδρας παιχνίδι με την ΝΕ Μεγαρίδας. Εκτός του Τελικού Κυπέλλου με την Μεγαρίδα ο Α.Ο.Π.Φ. βρέθηκε και στο πλαίσιο της 18η της Β’ εθνικής. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, καθώς όλη τη χρονιά έδειχναν ασταμάτητοι. Στο «Σοφία Μπεφόν», όμως, το αφεντικό είναι το Παλαιό Φάληρο ανεξάρτητα από δυναμικές ή ονόματα. Η ομάδα μας έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση επικρατώντας 79-75 της ΝΕ Μεγαρίδας!

3)    Όλα τα βλέμματα στην πρεμιέρα της φετινής Β’ εθνικής ήταν στραμμένα στο «Σοφία Μπεφόν». Όλη η μπασκετική Ελλάδα περίμενε ένα ντέρμπι μεταξύ του Αθλητικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου και του ιστορικού Πανιωνίου κι αυτό έγινε. Το γήπεδο σχεδόν γέμισε και ο Αθλητικός Όμιλος Παλαιού Φαλήρου έδειξε ότι ξέρει να τιμά τις μεγάλες προσωπικότητες, καθώς πριν την έναρξη του ματς έγινε ο πρώτος σύλλογος που τίμησε τον «μπέμπη» του Ελληνικού μπάσκετ, Φάνη Χριστοδούλου, στην επανεμφάνιση του στα δρώμενα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης. Στο αγωνιστικό κομμάτι έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με τον ΑΟΠΦ να έχει τεράστια ευκαιρία για νίκη, όμως στις λεπτομέρειες ο Πανιώνιος κατάφερε να αποδράσει με 65-61. Αξίζει να αναφέρουμε ότι μέχρι και σήμερα οι «κυανέρυθροι» είναι αήττητοι, ενώ έχουν φτάσει και στην τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας ομάδες ακόμα και τις Α2.