ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Άνοδος της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Α.Ο.Π.Φ. στη Β΄ Εθνική κατηγορία!

Ο Α.Ο.Π.Φ. απέδειξε πως επέστρεψε στις Εθνικές κατηγορίες για να μείνει, με την ομάδα μας να γιορτάζει ακόμα ένα πρωτάθλημα, αυτό της Γ’ Εθνικής και πλέον να ετοιμάζεται για μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά στην Β’ Εθνική.
 
Σίγουρα θα θέλαμε να τελειώσουμε την χρονιά στο παρκέ και να γιορτάσουμε εκεί την άνοδο, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την επιτυχία της ομάδας μας, ή την σπουδαία πορεία του Αλέξη Παπαδάτου και των παικτών του, με τη στήριξη της διοίκησης, του υπεύθυνου του τμήματος Νίκου Ζώρζου και του προέδρου του Δ.Σ Νίκου Δέτση.
 
Πέρσι ο Α.Ο.Π.Φ. κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α ΕΣΚΑΝΑ και φέτος επανέλαβε, έστω και υπό πρωτόγνωρες συνθήκες αυτή την επιτυχία, φτάνοντας στον τίτλο και στην Γ’ Εθνική και κερδίζοντας έτσι επάξια την άνοδο. 
 
Πλέον η ομάδα μας στρέφει το βλέμμα της στην δύσκολη αποστολή που έχει ενόψει της Β’ Εθνικής, με τον Αλέξη Παπαδάτο και τους συνεργάτες του να έχουν ήδη… σηκώσει μανίκια, ώστε να χτίσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα αγωνιστεί σε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα.
 
Ο Αλέξης Παπαδάτος, μιλώντας για την άνοδο της ομάδας μας στην Β’ Εθνική, ανέφερε: 
 
«Ακόμα μια χρονιά πρωταθλητές. Θεωρούμε πως αυτά τα δύο χρόνια η ομάδα έκανε μια μεγάλη υπέρβαση, κάτι που αποδεικνύει και το ρεκόρ μας, καθώς είμαστε στο 36-6. Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν για αυτή την επιτυχία. Στην διοίκηση που μας στήριξε και δημιούργησε αυτή την ομάδα, στους παίκτες, οι οποίοι εξάλλου είναι πάντα και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, στους προπονητές και σε όλους όσους δούλεψαν για να φτάσει η ομάδα στην Β’ Εθνική».

Άνοδος της ανδρικής ομάδας μπάσκετ του Α.Ο.Π.Φ. στη Β΄ Εθνική κατηγορία!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έδωσε στην δημοσιότητα τις τελικές βαθμολογίες. Συγκεκριμένα επικυρώθηκαν οι βαθμολογίες των Εθνικών πρωταθλημάτων, τα οποία είχαν διακοπεί στις αρχές Μαρτίου, λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Αναλυτικά: Στην Β’ Εθνική, όπου θα υπάρχουν 4 όμιλοι με 50 ομάδες, ενώ ανεβαίνουν 12 από το Νότο (Παλαιό Φάληρο, Ηλυσιακός, ΚΑΟ Κορίνθου, ΝΕΟ Ληξουρίου, ΑΕΝ Κηφισιάς, Άρης Νικαίας, ΕΦΑΟΖ, ΦΕΑ, Ερμής Σχηματαρίου, Ένωση Ιλίου, Αργοναύτης Ραφήνας και ΧΒΑ) και 10 από τον Βορρά (Αίολος Τρικάλων, Νίκη Βόλου, ΣΚ Ιωάννινα, Μελίκη, Ίκαροι Τρικάλων, Λεύκιππος Ξάνθης, Μακεδονικός, Πανσερραϊκός,  ΜΕΝΤ και Ίκαροι Σερρών),

Επικύρωση της βαθμολογίας της Γ’ Εθνικής κατηγορίας όπως κατέληξε στις 9/03 ως εξής:

  1. ΑΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ       ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
  2. ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ                ΑΟΦΕΑ ΝΦ ΝΧ
  3. ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ         ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
  4. ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙ             ΟΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ
  5. ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ         ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓ. ΡΑΦ
  6. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ            ΓΝΟΑΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
  7. ΓΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ            ΑΠΑΣ ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ
  8. ΑΟ ΑΧΑΓΙΑ 82             ΑΣ ΠΕΡΑ
  9. ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ           ΑΟΚ ΧΑΝΙΑ
  10. ΑΟ ΓΛΑΥΚΟΣ             ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  11. ΑΟΚ ΧΑΛΑΝΔΡΙ          ΒΟΥΡΕΙΟΣ ΑΟΛ ΧΙΟΥ
  12. ΑΟ ΑΚΡΑΤΑ                ΑΟΝΣ ΜΙΛΩΝ
  13. ΑΟ ΕΡΜΙΟΝΗΣ           ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ
  14. 14.ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ     

 
Η Επιτροπή εισηγείται οι έξη (6) πρώτοι του 1ου και 2ου Ομίλου: Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ ΑΟ, ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΝΕΟ ΛΗΞΟΥΡΙΟ, ΑΕ Ν. ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΡΗΣ ΓΝΟ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΕΦΑΟΖ, ΦΕΑ ΝΦ ΝΧ, ΓΣ ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ, ΑΟ ΕΝΩΣΗ ΙΛΙΟΥ , ΑΟ ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ ΤΡΙΓΛΙΑΣ, ΑΚ ΧΑΛΚΙΔΑΣ αντίστοιχα ανέρχονται στην Β’ Εθνική Κατηγορία.