ΜΕΝΟΥ ΣΤΙΒΟΣ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΙΒΟΥ

Σημαντική προσφορά του Διονύση Χατζηδάκη σε αθλητές στίβου του ΑΟΠΦ

Σε μια σημαντική χειρονομία προέβη ο πρώην δήμαρχος Π. Φαλήρου και νυν βουλευτής, Διονύσης Χατζηδάκης. Πληροφορηθείς ότι μία αθλήτρια και ένας αθλητής του στίβου του Α.Ο.Π.Φ επρόκειτο ή πρόκειται να μετάσχουν σε διεθνή πρωταθλήματα, κατέθεσε δύο χιλιάδες (2.000) για να μοιραστούν εξίσου στα παιδιά αυτά, ώστε να συνεισφέρουν στην προετοιμασία τους. Και για τους επικείμενους αγώνες και γενικότερα. Ο κ. Χατζηδάκης υπήρξε αθλητής του στίβου και το 1969 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ. μ’ εμπόδια. Φυσικά, διετέλεσε μέλος της εθνικής ομάδας.
Ήδη η Αλεξάνδρα Τσερνόβα (2008) αγωνίσθηκε στην Σλοβακία, στο πρωτάθλημα Ευρώπης των Κ18 (γεννημένοι και γεννημένες το 2007 και το 2008) και κατέλαβε την 15η θέση, στις 30, στην σφυροβολία (όργανο 3κ.), με 58,71μ. Είχε πάει με την 20η επίδοση. Επιπλέον, από τις 14 που την πέρασαν, οι 11 έχουν γεννηθεί το 2007. Άρα ήταν 4η στην ηλικία της. Αλλά ήταν και η καλύτερη από τις δύο Ελληνίδες. Έμεινε δε, εκτός τελικού για 35/100 του μέτρου, καθότι η δωδέκατη προκρίθηκε με 59,06μ. 

Ο Νίκος Τσώνης (2006) έχει περάσει το όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Κ20 ή εφήβων – νεανίδων (γεννημένοι και γεννημένες το 2005 και το 2006) στα 110μ. μ’ εμπόδια και βρίσκεται πολύ κοντά στην επιλογή του στην ομάδα, η οποία, από τις 27 έως τις 31 Αυγούστου, θ’ αγωνισθεί στην πρωτεύουσα του μακρινού Περού, την Λίμα. Πολλά, αν όχι όλα, θα εξαρτηθούν από την απόδοσή του στο πρωτάθλημα Ελλάδος της κατηγορίας του, το οποίο θα τελεσθεί το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης αγορεύει στην Βουλή.

Ο κ. Χατζηδάκης την εποχή που ήταν δήμαρχος.

Η Αλεξάνδρα Τσερνόβα σε βολή στο πρωτάθλημα Ευρώπης.

Ο Νίκος Τσώνης (δεξιά) σε αγώνα με την εθνική ομάδα.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2024 / ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ-18 / 3η ΗΜΕΡΑ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Η Τσερνόβα (πρώτη γραμμή, στο μέσον) με την κυριότερη, εν Ελλάδι, αντίπαλό της, αλλά και φίλη της, Ιωάννα Πετεινάρη. Στην τρίτη σειρά, με την σκούρα μπλε φανέλα, ο προπονητής της, Γιάννης Μπαρλής.

Ο Νίκος Τσώνης (δεξιά) μ’ εξαιρετικό στυλ.

Με μεγάλη διαφορά, ο Διονύσης Χατζηδάκης τερματίζει 1ος στα 400μ. μ’ εμπόδια. Προσέξτε τον κόσμο στις κερκίδες του ιστορικού Παναθηναϊκού Σταδίου.

Ο Διονύσης Χατζηδάκης στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών.