ΜΕΝΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Το Παλαιό Φάληρο γιορτάζει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική της ανδρικής ομάδας μπάσκετ! – ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Το Παλαιό Φάληρο γιορτάζει την άνοδο στην Γ΄ Εθνική της ανδρικής ομάδας μπάσκετ!

Ο Αλέξης Παπαδάτος, ο Λάζαρος Τσορμπατζίογλου και ο Σάββας Δορκοφίκης μίλησαν για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 2018-2019, τις δυσκολίες του παρελθόντος, αλλά και τα σχέδια για το μέλλον.

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Αλέξης Παπαδάτος:

«Ήταν ένας περίεργος αγώνας, γιατί όλοι είχαν μπει στην διαδικασία την φιέστας, όπως συνηθίζεται μετά από κάθε πρωτάθλημα. Βέβαια έπρεπε να κερδίσουμε για να υπάρξει φιέστα. Τα παιδιά ήταν εμφανές ότι είχαν άγχος και το θέλανε πολύ. Δεν παίξαμε καλά, όμως το μόνο που έχει σημασία είναι η νίκη. Αυτό έγινε και πήραμε ένα πρωτάθλημα το οποίο το αξίζαμε 100%.

Είναι και ακόμα μια άνοδο με τον Δορκοφίκη μαζί (γέλια). Κάθε άνοδος είναι ξεχωριστή και διαφορετική. Φέτος το αξίζαμε 2000%. Από την πρώτη αγωνιστική, μέχρι και την τελευταία ήμασταν πρωτοπόροι στο πρωτάθλημα. Άλλοι ήταν το φαβορί μέσα στην χρονιά, όμως κατά την διάρκεια της σεζόν πήραμε όλα τα ντέρμπι, δείξαμε χαρακτήρα, γυρίσαμε όλα τα παιχνίδια, τα παιδιά έβγαλαν απίστευτο πάθος και δείξανε πως ο ΑΟΠΦ είναι η καλύτερη ομάδα. 

Αφιερώνω αρχικά αυτήν την άνοδο στην γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Από εκεί και πέρα εννοείται στους παικταράδες που έχω στην ομάδα, οι οποίοι με έβγαλαν ασπροπρόσωπο και έδειξαν πως αν δουλεύεις, έχεις πίστη στο πλάνο και ικανότητα, τότε μπορείς να πετύχεις».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας μας, Λάζαρος Τσορμπατζίογλου ανέφερε:

«Τα προηγούμενα χρόνια δεν παίξαμε απλά σε ένα άλλο γήπεδο, αλλά σε κάποια άλλα γήπεδα. Είχαμε αλλάξει 2-3 έδρες. Χρειάστηκε να κάνουμε προπονήσεις 11 και 11:30 το βράδυ και γενικά περάσαμε δύσκολα. Όλοι αυτοί οι κόποι και τα δύσκολα που περάσαμε ξεχαστήκανε με την κατασκευή του γηπέδου μας. Αυτή η άνοδος αξίζει σε όλους όσους στήριξαν την ομάδα στα δύσκολα, στους οποίους αξίζουν και πολλά μπράβο. 

Αυτό για το οποίο παλεύαμε τόσους μήνες τελείωσε. Η αναμονή ήταν μεγάλη, γιατί ουσιαστικά αν δεν χάναμε στο πέραμα, θα είχε γίνει μια αγωνιστική νωρίτερα όλη αυτή η γιορτή. Αυτή η αναμονή της εβδομάδας νομίζω πως μας επιρρέασε πολύ και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και μετά από αυτόν όταν και μας βγήκε όλη η ένταση στους πανηγυρισμούς.

Όταν είχα έρθει στην ομάδα πριν από 5 χρόνια αγωνιζόμασταν στην Β’ ΕΣΚΑΝΑ, ο στόχος μου ήταν να ανεβούμε στην Α’, να μείνουμε όσο μπορούμε και στη συνέχεια να πάμε στην Γ’ Εθνική. Επομένως οι στόχοι οι οποίοι είχα βάλει με την ομάδα έχουν επιτευχθεί. 

Τώρα έχουμε μπροστά μας δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια (γέλια). Τουλάχιστον δεν θα μας πρίζει ο κόουτς πλέον τις δύο εβδομάδες που απομένουν και θα μπορέσουμε να ηρεμήσουμε».

Τέλος ο Σάββας Δορκοφίκης είπε:

«Φαίνεται πως όπου βρισκόμαστε με τον Παπαδάτο μαζί σε μικρότερη κατηγορία από Β’ Εθνική είμαστε πρωταθλητές και ελπίζω να είμαστε και του χρόνου. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια θέληση. Υγεία πάνω από όλα, να συνεχίσουμε να χαιρόμαστε αυτό που κάνουμε και ό,τι καλύτερο προκύψει.

Τώρα να ξεκουραστούμε πρώτα από όλα. Εγώ ελπίζω του χρόνου να είμαι εδώ, να μπορέσω να αντεπεξέλθω στην ομάδα και στις απαιτήσεις, αλλά θα το δείξει ο χρόνος. Το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και το βασικότερο είναι να ξεκουραστούμε. Εγώ όπως σου είπα προέρχομαι από έναν σοβαρό τραυματισμό και δεν είμαι ακόμα 100% καλά. Πάνω από όλα πρέπει να δω την υγεία μου και το σώμα μου. Όπως και να το κάνουμε περνάνε τα χρόνια. Μακάρι να αντέξω και να μπορώ να συνεχίσω.

Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος που ήρθα. Βρισκόμαστε εδώ τώρα και πανηγυρίζουμε μια πανάξια άνοδο. Σε όλη την χρονιά δείξαμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα και το δείξαμε σε όλα τα παιχνίδια. Παίξαμε πολλά παιχνίδια με αρκετούς τραυματισμούς. Εγώ ήμουν εκτός για περίπου δύο μήνες. Παρόλα αυτά τα παιδιά ανταπεξήλθαν πάρα πολύ καλά και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κάναμε νίκες. Τώρα για τα καλάθια που έβαλα εγώ, πάνω από όλα ήταν ομαδική δουλειά, απλά εγώ έτυχε να είμαι εκείνη την στιγμή που έκλεψα μια μπάλα ή που σκόραρα. Με βοήθησε όλη η ομάδα και το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν καταπληκτικό, κάτι το οποίο φάνηκε. Η ομάδα, ανεξάρτητα με το αν είχε απουσίες, έβγαζε ένα πολύ καλό πρόσωπο προς τα έξω.

Αυτή την άνοδο την αφιερώνουμε στο Παλαιό Φάληρο, στην ιστορία του, στον κόσμο, στα παιδιά, στην ομάδα, στον προπονητή μας, στους εαυτούς μας. Σε όλους γενικά που βοήθησαν στο να επιτευχθεί ο στόχος μας». 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ – ΑΟΠΦ 2019!

[PVGM id=9670]