ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΕΝΟΥ ΤΕΝΙΣ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΕΝΙΣ

Ανακοίνωση: Δημιουργία αθλητικού τμήματος – Προπόνηση για την αποφυγή τραυματισμών – Δηλώστε συμμετοχή

Νέα καινοτομία προωθεί ο Α.Ο.Π.Φ. για τους Αθλητές,-τριες του τένις και όχι μόνο. Δημιουργία αθλητικού τμήματος για την αποφυγή τραυματισμών. Διαβάστε αναλυτικά:

Δημιουργία αθλητικού τμήματος για την αποφυγή τραυματισμών.

Προπόνηση για την αποφυγή τραυματισμών

Δημιουργία αθλητικού τμήματος για την αποφυγή τραυματισμών με τα εξής χαρακτηριστικά:

Εξατομικευμένη προπόνηση με προσαρμοσμένα προγράμματα εκγύμνασης που έχουν ως στόχο τόσο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης όσο και την αποφυγή ή αποκατάσταση τραυματισμών.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα γίνονται σε συνεργασία και συνεννόηση με τον προπονητή του αθλητή.

 

Αναλυτικά – Προπόνηση για την αποφυγή τραυματισμών:

Προπόνηση με συγκεκριμένες εξατομικευμένες ασκήσεις με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και των λειτουργιών του οργανισμού ( καρδιαγγειακό, κυκλοφορικό, μυοσκελετικό σύστημα ).

Στόχος η βελτίωση της δύναμης, της αντοχής, της ταχύτητας του αθλητή  , δηλαδή των παραγόντων εκείνων που καθορίζουν την απόδοση ενός αθλητή. Με κατάλληλες ασκήσεις ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο του αθλητή. Βελτίωση και ενδυνάμωση των μυϊκών ομάδων γενικά και ειδικά των μυϊκών ομάδων που συμμετέχουν στο παιχνίδι (τετρακέφαλοι , προσαγωγοί , ραχιαίοι , κοιλιακοί ,οι μύες του ώμου και του βραχίονα.

Στόχος η ανάπτυξη των ειδικών ικανοτήτων που είναι απαραίτητες στο τένις όπως είναι η ταχύτητα στη δύναμη, η  αντοχή στη δύναμη, η επιδεξιότητα.

Στόχος η πρόληψη των τραυματισμών στους αθλητές του τένις:

Στόχος η μυϊκή χαλάρωση, η ανακούφιση από μυϊκούς πόνους, η μείωση της έντασης, η πρόληψη των τραυματισμών, η ανάπτυξη της ελαστικότητας ,της ευλυγισίας και της ευκαμψίας με την εφαρμογή ενός προγράμματος διατατικών ασκήσεων στον αθλητή του τένις.

 

Δηλώστε συμμετοχή:

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του τένις προκειμένου να οργανώσουμε τα τμήματα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας κ. Άννα: 2109821459 καθημερινά από τις 16:00 μέχρι τις 20:00