Uncategorized

3ο πρωτάθλημα TENNIS Α.Ο.Π.Φ.  – Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018

  3ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ TENNIS Α.Ο.Π.Φ.  – Φθινόπωρο – Χειμώνας 2018

Το τμήμα αντισφαίρισης του Α.Ο.Π.Φ. προκηρύσσει το 3ο ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ πρωτάθλημα Tennis του συλλόγου. Στόχος μας είναι η συμμετοχή στην άθληση, στην ψυχαγωγία, καθώς και στην γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των αγωνιζομένων.

Δικαίωμα Συμμετοχής
Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι μεσαίου επιπέδου και αρχάριοι. Πολύ προχωρημένοι παίκτες και προπονητές δεν θα λάβουν μέρος.

Κατηγορίες
Το ταμπλό θα είναι απλό μεικτό, άρα θα μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες σε αγώνες μονών.
*Ο μέγιστος αριθμός αγωνιζομένων θα είναι 48, οπότε δηλώστε τη συμμετοχή σας έγκαιρα.

Διάρκεια – Πρόγραμμα Πρωταθλήματος
Το πρωτάθλημα έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα τέλη Φεβρουαρίου 2019.

Δηλώσεις Συμμετοχής
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι και στις 11-11-2018. Οι δηλώσεις συμμετοχών γίνονται δεκτές με email στον σύλλογο (aopfalirou@gmail.com) ή απευθείας στους  προπονητές. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής στο πρωτάθλημα, δίνονται και οι κωδικοί για την ηλεκτρονική κράτηση του γηπέδου για τους αγώνες.

Τόπος και Τρόπος Διεξαγωγής Αγώνων
Οι αγωνιζόμενοι, με δική τους επικοινωνία και συνεννόηση, θα ορίζουν την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα τους που θα είναι μόνο Σαββατοκύριακα.
Οι αγώνες θα γίνονται ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ στα 2 courts (hard court) στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Π.Φ. στην οδό Αμφιτρίτης & Θησέως, Π. Φάληρο και οι κρατήσεις, διάρκειας 1,5 ωρών, θα γίνονται ηλεκτρονικά με σειρά προτεραιότητας.

Ώρες διεξαγωγής αγώνων : 2μμ – 10μμ
Κάθε αγωνιστική έχει διάρκεια 2 εβδομάδων, δηλαδή οι αγωνιζόμενοι πρέπει να παίξουν τον αγώνα τους αυστηρά μέσα σε αυτό το περιθώριο.

*Για περιπτώσεις μη συμφωνίας ορισμού αγώνα θα εφαρμόζονται τα παρακάτω :
Οι αγωνιζόμενοι αν δεν συμφωνούν σε ημέρα και ώρα διεξαγωγής του αγώνα τους, θα είναι υποχρεωμένοι να αγωνισθούν στο κενό δίωρο που έχει απομείνει από τις υπόλοιπες κρατήσεις. Σε περίπτωση μη προσέλευσης αγωνιζόμενου, αφού ο αγώνας έχει ορισθεί εν τέλει, αυτός θα χάνει το παιχνίδι με Walk Over.

*Αν οι παίκτες το συμφωνήσουν, ο αγώνας τους μπορεί να γίνει σε τόπο και χρόνο διαφορετικό από τα ανωτέρω, αλλά πάντα εντός των χρονικών περιθωρίων της αγωνιστικής. Παράδειγμα, αγώνας μπορεί να γίνει πρωί σε κάποιο άλλο γήπεδο, φυσικά όμως χωρίς δυνατότητα κράτησης.

Κανόνες Πρωταθλήματος
Οι αγώνες κρίνονται στα δύο (2) νικηφόρα set. Σε περίπτωση ισοπαλίας 1 – 1 set, θα παίζεται Super Tie Break των δέκα (10) πόντων με διαφορά δύο (2) πόντων. Για τους ημιτελικούς και τελικούς, το τρίτο set αν χρειαστεί θα είναι κανονικό set.

Όροι Διεξαγωγής Πρωταθλήματος
Εφαρμόζονται οι κανονισμοί ITF οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του ομίλου μας.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα παίξουν τουλάχιστον 5 παιχνίδια πριν την έναρξη της τελικής φάσης (knock-out φάση). Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο κάποιος αγωνιζόμενος δεν μπορέσει να παίξει τον αγώνα του μέσα στην προθεσμία, τότε χάνει μεν με W.O., διατηρεί όμως το δικαίωμα συμμετοχής του στις επόμενες αγωνιστικές και συνεχίζει με τους υπάρχοντες πόντους του.

Κατάρτιση Ταμπλό
Με την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής, θα καταρτισθεί ταμπλό με κατάταξη των παικτών κατόπιν κλήρωσης. Στην Α’ Φάση θα γίνουν πέντε (5) προκριματικοί αγώνες οπότε και θα διαμορφωθεί το τελικό ταμπλό 32 παικτών για την Β’ Φάση όπου οι αγώνες θα είναι Knock-Out.

Α’ Φάση.
Ο αγωνιζόμενος παίρνει ένα (1) βαθμό για κάθε νίκη. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο (2) αγωνιζομένων αυτοί κατατάσσονται βάσει του αποτελέσματος του μεταξύ τους αγώνα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας τριών ή περισσοτέρων αγωνιζομένων τότε αυτοί κατατάσσονται βάσει του ποσοστού των κερδισμένων σετ και  ισοβαθμίας τότε λαμβάνεται υπόψιν και το ποσοστό των κερδισμένων games. (τα ποσοστά αυτά αναφέρονται ως προς τα συνολικά παιγμένα set και games του αγωνιζόμενου).

*Στους αγώνες μετά από την πρώτη αγωνιστική τα ζευγάρια βγαίνουν από την ίδια βαθμολογική κατηγορία (δηλαδή την τρίτη αγωνιστική θα παίξουν μεταξύ τους κάποιοι που έχουν 2 ήττες)

Έπαθλα – Βραβεύσεις
Απονομές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος του πρωταθλήματος, με το πέρας των τελικών αγώνων.
Ιατρική Κάλυψη
Η κατάσταση υγείας των συμμετεχόντων είναι ευθύνη των ιδίων. Οι συμμετέχοντες αθλητές πρέπει να γνωρίζουν, ότι δεν πάσχουν από κάποια ασθένεια που έθετε ή θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, ή θα περιόριζε την δυνατότητα συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα, αντιλαμβάνονται τους σχετικούς κινδύνους και οικειοθελώς και ελεύθερα επιλέγουν να τους αναλάβουν.

Οικονομικές Υποχρεώσεις
Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα ορίζετε στα 40€ προκειμένου να καλυφθεί το κόστος κράτησης των γηπέδων, επάθλων και λοιπών εξόδων. Το ποσό προκαταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής του αγωνιζομένου.

Επιτροπή Πρωταθλήματος
Υπεύθυνος Πρωταθλήματος : Μπούσουλας Έκτωρας
Επιδιαιτητής αγώνων : Προβιάς Άγγελος

H Επιτροπή Πρωταθλήματος έχει την φροντίδα για την εφαρμογή και τήρηση της προκήρυξης αυτής, την έγκριση Δηλώσεων συμμετοχής των αθλητών, την επιλογή του συστήματος αγώνων καθώς και την επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος κατά την εφαρμογή του προγράμματος και την διεξαγωγή των αγώνων, μπορεί να πράττει κατά περίπτωση και πάντα με κύριο γνώμονα την ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.