ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

Τα γήπεδα μπάσκετ του ΑΟΠΦ τότε και σήμερα – λίγο πριν μπούμε στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο!

Τα γήπεδα μπάσκετ του ΑΟΠΦ τότε και σήμερα λίγο πριν μπούμε στο καινούργιο κλειστό γυμναστήριο.

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΡΕΣΤΕΙΟ
Το έτος 1960 με δωρεά του Φαληριώτη Στυλιανού Ρέστη κατασκευάστηκαν για πρώτη φορά, σε δημόσια έκταση, μόνιμες αθλητικές εγκαταστάσεις του ΑΟΠΦ, στη θέση «ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ», ανάμεσα στο λιμανάκι του Φαλήρου γνωστού και ως «ΞΗΡΟΤΑΓΑΡΟ» και στις εγκαταστάσεις της ΟΥΛΕΝ. Οι εγκαταστάσεις ήταν ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και περιλάμβαναν πισίνα 25 μέτρων και ανοικτό γήπεδο μπάσκετ. Στο γήπεδο αυτό έμαθαν μπάσκετ και αγωνίστηκαν πολλοί φαληριώτες, που το θυμούνται μέχρι σήμερα. Δυστυχώς οι εγκαταστάσεις γκρεμίστηκαν το 1972, μέσα σε μια μέρα στη διάρκεια της δικτατορίας, για να γίνει πολυτελές ξενοδοχείο, που δεν κτίστηκε ποτέ.

gipeda-aopf2

gipeda-aopf3

gipeda-aopf4

—————————————-

ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΩΤΕΩΣ (& ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ).

Εγκαινιάστηκε λίγο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μέσα στον Εμφύλιο : 9/11/1947 σε ακίνητο του Υπουργείου Γεωργίας. Ήταν δίπλα στη θάλασσα και στο πλάι του παλιού Δημαρχείου (Έπαυλις Νικολούδη). 

gipeda-aopf

—————————————————

Στην φωτογραφία φαίνεται στο μικρόφωνο ο τότε Πρόεδρος του ΑΟΠΦ Καββαδίας και γύρω του τα μέλη του Συμβουλίου Γεωργακόπουλος, Καρανίκας, Σωτηρόπουλος, Μπεϊλεριάν, Καρύδης, Χαϊδόπουλος. Στο γήπεδο αυτό άρχισε να διακρίνεται το μπάσκετ του ΑΟΠΦ.

gipeda-aopf1

ΠΗΓΗ: ΑΟΠΦ Παμε Σαν Αλλοτε

ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

kleisto-gymnasthrio-p-falhsrou

kleisto-gymnasthrio-p-falhsrou-1