ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ

Κώστας Τραυλός: Το γελαστό παιδί του Φαλήρου – Πέθανε στην κατοχή

Ο Κώστας Τραυλός, από τους πιο σπουδαίους και πολυτάλαντους αθλητές της δεκαετίας του 1930 και κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ : ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΕ 2 ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ !!!

Ο Τραυλός ήταν μέλος της μεγάλης ομάδας στίβου του ΑΟΠΦ, που κέρδισε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1932, μία 3η θέση το 1934 και πρωταγωνιστούσε ολόκληρη της δεκαετία του 1930 μαζί με τον Παναθηναϊκό, τον Πανελλήνιο και τον Εθνικό.

Κώστας Τραυλός: Το γελαστό παιδί του Φαλήρου – Πέθανε στην κατοχή


ΚΕΡΔΙΣΕ 21 ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ :
• Επί κοντώ : 1 χρυσό, 5 ασημένια, 1 χάλκινο
• 110μ. εμπ. : 1 χρυσό
• Μήκος : 1 χρυσό
• Ύψος : 1 χάλκινο
• Δέκαθλο : 1 χρυσό, 1 χάλκινο
• Σκυταλοδρομία 4Χ100 : 4 χρυσά, 2 ασημένια
• Σκυταλοδρομία 4Χ400 : 1 χρυσό, 2 ασημένια


Το αγώνισμα που ειδικευόταν περισσότερο ήταν το επί κοντώ, στο οποίο όμως ήταν συνήθως πρώτος στα χρόνια του ένας άλλος μεγάλος αθλητής ο Γ. Θάνος.


Ήταν όμως τόσο πολυσύνθετος αθλητής, που συμμετείχε ακόμα και σε αγώνες κολύμβησης, έστω και χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Σε όλες τις φωτογραφίες που μπορέσαμε να βρούμε ο Κ. Τραυλός ήταν πάντοτε γελαστός. Δυστυχώς πέθανε νεότατος, στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής κατοχή, μάλλον στη μεγάλη πείνα του χειμώνα 1941-1942.

kostas-traylos-3

Ο Κ. Τραυλός με τον προπονητή του γύρω στό 1934 στο οικόπεδο της οικογένειας Λεκατσά, που ήταν για πολλά χρόνια ο χώρος προπόνησης των αθλητών του ΑΟΠΦ

kostas-traylos

Τρεις μεγάλοι προπολεμικοί αθλητές του ΑΟΠΦ (1938): Β. Μαυραπόστολος, Κ. Τραυλός, Ν. Λεκατσάς

kostas-traylos-1

Τρεις πρωταθλητές του ΑΟΠΦ (1935): Κ. Τραυλός, Ορ. Γιάκας, Ν. Λεκατσάςkostas-traylos-5

Ο Τραυλός ήταν και κολυμβητής ! Εδώ (1936, 2ος από αρ.), στο “κολυμβητήριο” του ΑΟΠΦ στην παραλία του Μπάτη, μαζί με τους σπουδαίους κολυμβητές του Ομίλου Ντικ Μπρούσαλη (1ος από αρ.) και Ιγκορ Μελανοφίδη (τελευταίος), τον πολίστα Σωτηρόπουλο (στη μέση) και τον αδελφό του Γιώργο Τραυλό (4ος από αρ.)

Πηγή: ΠΑΜΕ ΣΑΝ ΑΛΛΟΤΕ