ΝΕΑ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΙΔΩΝ

Επιστροφή ΠΑΙΔΩΝ και ΜΙΝΙ ΠΑΙΔΩΝ από το Βελιγράδι

Επιστροφή της Ομάδας Παίδων και Μίνι Παίδων του Α.Ο. Π. Φαλήρου από το Βελιγράδι μετά από κοινή προετοιμασία με τις αντίστοιχες ομάδες της PARTIZAN

Την Μ.Παρασκευή το πρωί 18/4 επέστρεψαν από το Βελιγράδι οι ομάδες Παίδων και Μίνι Παίδων του Ομίλου μας, μετά από κοινή προετοιμασία με τις αντίστοιχες ομάδες της PARTIZAN. Ένα ταξίδι και μια προετοιμασία που τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις από όλους τους συμμετέχοντες (αθλητές και συνοδούς).

Οι ομάδες είχαν το χρόνο να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ευκαιρίες που προσφέρουν τέτοιου είδους αποστολές σε θέματα δουλειάς αλλά και όχι μόνο. Οι αθλητές είχαν το χρόνο να δουν από κοντά και να ”αγγίξουν” Μύθους του Παγκόσμιου στερεώματος στην υδατοσφαίριση, όπως τον Igor MilanovićVladimir Vujasinovic, τους νέους αθλητές της ανδρικής ομάδας της PARTIZAN και νέο αίμα της Εθνικής Σερβίας αλλά και να συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλη και συνεχή προσπάθεια πρέπει να καταβάλλει κάθε αθλητής για να μπορέσει να κατακτήσει αυτό που λέμε ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ-ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ, ώστε να συνεχίσει να είναι χρήσιμος στην ομάδα του αλλά και στην Κοινωνία μας.

Επισκέφθηκαν τα γραφεία της διοίκησης καθώς και την πλούσια και ανεξάντλητη Τροπαιοθήκη της PARTIZAN και φωτογραφήθηκαν σκεπτόμενοι τον κόπο και την προσπάθεια που χρειάστηκε για την κατάκτησή τους.
 Η αποστολή διέμενε σε προάστιο της πόλης στην περιοχήAVALA, μία νοητή ευθεία μεταξύ ξενοδοχείου και αθλητικών εγκαταστάσεων περίπου 12 χλμ. Φυσικά όταν έχεις κάποιο ελεύθερο χρόνο μεταξύ των αθλητικών υποχρεώσεων, ανάμεσα πρωινής και απογευματινής προπόνησης και βρίσκεσαι για πρώτη φορά – για τους περισσότερους – σε μία ξένη Πρωτεύουσα όπως το Βελιγράδι απαιτείται και λίγο τουριστική ξενάγηση.
Έτσι λοιπόν και εμείς εκμεταλλευτήκαμε αυτά τα χρονικά κενά και ξεκινήσαμε τις βόλτες μας από το Κέντρο της πόλης στα πλακόστρωτα του ιστορικού Κέντρου. Την επόμενη μέρα κατευθυνθήκαμε προς το Κάστρο του Kalemegdan στο οποίο εκτός από την καταπληκτική θέα που έχει ο επισκέπτης βλέπει και την ένωση των δύο ποταμών της πόλης Δούναβη και Σάβα (Danube & Sava).

Η επόμενη εξόρμηση μας ήταν το AVALATOWER, ένας πύργος τηλεπικοινωνιών/τηλεόρασης ύψους 204,5m που βρίσκεται στο βουνό AVALA, στην περιφέρεια του Βελιγραδίου και πολύ κοντά στο ξενοδοχείο που διέμενε η αποστολή μας. Στη θέση του υπήρχε ένας παλαιότερος που καταστράφηκε στο βομβαρδισμό της Σερβίας από το ΝΑΤΟ στις 29 Απριλίου 1999. Στις 21 Δεκεμβρίου 2006 ξεκίνησε η ανοικοδόμησή του και η επίσημη τελετή έναρξής του έγινε στις 21 Απριλίου 2010. Μέχρι σήμερα θεωρείται ο ψηλότερος πύργος τηλ/νιών των Βαλκανίων, γι’αυτό και οι μικροί μας αθλητές καταχάρηκαν και αποθανάτισαν την υπέροχη θέα που προσφέρει προς τη γύρω περιοχή αλλά και προς την πρωτεύουσα της Σερβίας.
Όπως ήταν αναμενόμενο-από την προηγούμενη χρονιά-οι μικροί αθλητές μας αδημονούσαν για το μεταξύ τους αγώνα PaintBall. Έτσι κι έγινε στο PAINTBALLARENANoBEOGRAD, όπου οι 2 ομάδες μας χωρίστηκαν η κάθε μια ξεχωριστά σε 2 υποομάδες και αναμετρήθηκαν μεταξύ τους σε έναν φιλικό <<πόλεμο>> που μόνο γέλιο και φαντασία είχε, χωρίς νικητές και ηττημένους αλλά εκείνους κι εμάς (προπονητές, συνοδούς, οδηγούς) μια πολύ μεγάλη και καλή παρέα που δεν ήθελε με τίποτα να τελειώσει ο χρόνος παραμονής μας εκεί (2 ώρες). Κάπως έτσι έκλεισε τουλάχιστον τουριστικά η διαμονή τους στη γείτονα χώρα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι μετά από όλες αυτές τις δραστηριότητες οι μικροί μας ήταν ακόμη πιο έτοιμοι για τον επόμενο αγώνα που δινόταν μέσα στο νερό.

Για την επόμενη μέρα, προς μεγάλη μας τιμή & έκπληξη δεχθήκαμε μια πρόσκληση από την ομάδα Παίδων της Vojvodina στην πόλη NoviSad(85 χλμ βόρεια από το Βελιγράδι) για φιλικό μεταξύ μας παιχνίδι με την ομάδα Παίδων του Ομίλου μας. HVojvodina φιλοξενούσε και την Εθνική Παίδωντης Γεωργίας. Η πρόσκληση έγινε δεκτή από τη δική μας ομάδα και πρέπει να σημειωθεί ότι έγιναν συναρπαστικά 10λεπτα αγώνων μεταξύ των 3 ομάδων (μία ομάδα ήταν εκτός για 10’ κυλιόμενα) για περίπου 90’. Μετά το τέλος αυτής της γλυκιά εμπειρίας οι ομάδες μας πήραν το δρόμο της επιστροφής.
Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους γονείς του Ομίλου που μας εμπιστεύθηκαν τα παιδιά τους για άλλη μια φορά, καθώς και τους ανθρώπους της PARTIZAN για την όσο το δυνατό καλύτερη εξυπηρέτηση τις ημέρες διαμονής μας στις εγκαταστάσεις τους.
Ελπίζουμε σε περαιτέρω συνεργασία και ακόμη περισσότερες αποστολές διαφόρων ηλικιών με Ομάδες όπως τα CLUB της PARTIZANVOJVODINA.
Υπεύθυνος Τμήματος Παίδων Υδατοσφαίρισης ΑΟΠ.ΦAΛΗΡΟΥ
Κώστας Τρούλος