ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ

Α.Ο.Π.Φ.: Στέργιος, 26 χρόνια μαζί και συνεχίζουμε

Το ρεκόρ της μακροβιότερης παραμονής στον ίδιο σύλλογο διεκδικεί ο καινούργιος πρώτος προπονητής του κολυμβητικού τμήματος του Α.Ο.Π.Φ.

Ο Στέργιος Γιαννούτσος ξεκίνησε το κολύμπι την άνοιξη του 1989 στη μικρή πισίνα του Π. Φαλήρου. Συνέχισε να μαθαίνει το άθλημα στη μεγάλη πισίνα και λίγο αργότερα άρχισε να δείχνει το ταλέντο του στην κολύμβηση και να διακρίνεται στους πρώτους αγώνες το 1993.

Στα επόμενα χρόνια κατέκτησε 16 μετάλλια σε Πανελλήνιους Αγώνες, ήταν μέλος της Εθνικής Ομάδας για 10 χρόνια, κέρδισε την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2001 στη Μάλτα και την ίδια χρονιά έκανε Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 100μ. ελ. με 51’’99, που κράτησε για δύο χρόνια και το έσπασε ο Άρης Γρηγοριάδης.

Το 2008 ολοκλήρωσε την αθλητική του καριέρα, πάντοτε με το σκουφάκι του Α.Ο.Π.Φ. προσφέροντας μετάλλια και βαθμούς, αλλά και μετά, μέχρι το 2012, συνέχισε να συμμετέχει στις σκυταλοδρομίες όποτε τον χρειαζόταν η ομάδα. Παράλληλα σπούδασε στα ΤΕΦΑΑ, πήρε το πτυχίο του με ειδικότητα κολύμβηση και ξεκίνησε να δουλεύει από το 2007 στον ΑΟΠΦ, στην αρχή ως βοηθός προπονητής και στη συνέχεια ως υπεύθυνος διάφορων ηλικιών, χωρίς ποτέ να λείψει από τη πισίνα του Π. Φαλήρου.

Φέτος, μετά από διαδρομή 26 ετών, έφθασε στην κορυφή της προπονητικής ομάδας του Α.Ο.Π.Φ. και ελπίζουμε η κοινή μας πορεία να συνεχιστεί για αρκετά χρόνια ακόμα.