ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ

Κλασσικός Μαραθώνιος 2013 (φωτογραφίες & Video)

Το Καλλιμάρμαρο κιτρίνισε από χαρά !

85 τυχερά Φαληριωτόπουλα, από τον στίβο του ΑΟΠΦ αλλά και από Δημοτικά Σχολεία του Δήμου μας έλαβαν μέρος στον φετινό Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Με πρωτοβουλία του τμήματος στίβου διοργανώθηκε ομαδική συμμετοχή στον αγώνα 1.000μ, που έγινε παράλληλα με το Μαραθώνιο την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Την προηγούμενη ημέρα τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο στάδιο του Π. Φαλήρου, παρέλαβαν τα ειδικά μπλουζάκια που φτιάχτηκαν για τον αγώνα και ενημερώθηκαν για όλες τις λεπτομέρειες από τους προπονητές και τους εφόρους.

Μετά πήγαν όλοι μαζί περπατώντας στο Κέντρο Εγγραφών του Μαραθωνίου στο Τάε Κβο Ντο και παρέλαβαν τους αριθμούς με τα ονόματά τους. Την Κυριακή το πρωί δύο πούλμαν και αρκετά ΙΧ με τους μικρούς αθλητές και γονείς ξεκίνησαν από το Φάληρο για το Σύνταγμα.

Η εκκίνηση των 1.000μ. έγινε από το πλάι της Βουλής και τα παιδιά μας ήταν η μεγαλύτερη ομαδική συμμετοχή του αγώνα, σχεδόν το 10% των συμμετεχόντων.

Ο τερματισμός έγινε μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, που πλημμύρισε κυριολεκτικά από τα κίτρινα μπλουζάκια του ΑΟΠΦ, στο ίδιο Στάδιο που τερμάτισε νικητής το 1896 ο Σπύρος Λούης. Είμαστε σίγουροι ότι η στιγμή αυτή θα μείνει αξέχαστη στους μικρούς αθλητές μας.

Αμέσως μετά όλοι πήραν το επίσημο μετάλλιο του Μαραθωνίου και ανέβηκαν στις κερκίδες μαζί με προπονητές και γονείς και παρακολούθησαν τον τερματισμό των πρώτων Μαραθωνοδρόμων.

Ήταν μια γιορτή του αθλητισμού και ο ΑΟΠΦ δήλωσε την παρουσία του με εντυπωσιακό τρόπο. Πάντα τέτοια !!!