ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ ΑΟΠΦ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΟΠΦ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η ομιλία του Προέδρου του Α.Ο.Π.Φ. Νίκου Δέτση στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας – Βίντεο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Π.Φ. πραγματοποίησε με επιτυχία στο Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ του Δήμου Π. Φαλήρου “ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ” την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου μας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν τιμητικές βραβεύσεις καθώς και οι καθιερωμένες βραβεύσεις των αθλητών του Α.Ο.Π.Φ. για τις αγωνιστικές επιτυχίες του 2019.

Η ομιλία του Προέδρου του Α.Ο.Π.Φ. Νίκου Δέτση στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας – Βίντεο

 

Τετάρτη, 05/02/2019

Κύριοι Υπουργοί,

Κύριε πρώην Υφυπουργέ Αθλητισμού,

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Κε Δήμαρχε Π. Φαλήρου, κες & κοι Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημ. Συμβουλίου

Κύριοι Εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Συλλόγων

Αγαπητοί γονείς, μέλη, προπονητές, αθλητές και στελέχη του συλλόγου μας

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας καλωσορίζει στη φετινή γιορτή του συλλόγου μας, για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, για το νέο έτος του 2020, στις νέες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου μας, το κλειστό γυμναστήριο Π. Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν».

Στη χρονιά που μας πέρασε, που είναι η δεύτερη της ΝΕΑΣ διοίκησης του συλλόγου μας, θέσαμε ακόμη ψηλότερους, αλλά πραγματοποιήσιμους στόχους, δίνοντας ώθηση στον σύλλογο μας να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο με μέτρο, φυσικά και προγραμματισμό.

 Ήδη θέλουμε να πιστεύουμε άρχισαν να φαίνονται τα θετικά αποτελέσματα της προσπάθεις μας αυτής, την οποία στηρίζουμε όλοι και ΚΥΡΙΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον το σύνθημα που θεωρούμε ότι αποτελεί το αντιπροσωπευτικότερο του συλλόγου μας είναι : ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ, ΜΙΑ ΠΟΛΗ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον π. Δήμαρχο Π. Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, σήμερα βουλευτή της Β3 Νότιας Αθήνας, για την αμέριστη και ειλικρινή συμπαράσταση του και για την συνεχή συνεργασία που είχαμε αλλά και που συνεχίζουμε να έχουμε αδιαλείπτως, πάντα με γνώμονα τη συμβολή μας στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού και αγωνιστικού αθλητισμού και στα πλαίσια του «ευ αγωνίζεσθαι». 

Ήδη και με το νέο Δήμαρχο Π. Φαλήρου, κ. Γιάννη Φωστηρόπουλο, έχουμε θέσει τη βάση συνεργασίας και συμπαράστασης του Δήμου μας στην προσπάθεια μας αυτή ως προς το αθλητικό/αγωνιστικό και κοινωνικό έργο του συλλόγου μας, που βασίζεται πρωτίστως στην εθελοντική και ανιδιοτελή εργασία των μελών του, που είναι κατά κύριο λόγο, είτε γονείς αθλητών, είτε πρώην αθλητές του συλλόγου, είτε ακόμη και τα δύο και όχι βέβαια σε «μεγαλοϊδεατισμούς», οικονομικές ακροβασίες και «παραγοντισμούς» και με έσοδα, που προέρχονται κυρίως από τις συνδρομές γονέων, του κάθε αθλητικού και αγωνιστικού τμήματος του συλλόγου, την οικονομική επιχορήγηση του Δήμου, αλλά και τις μικρού και μεσαίου μεγέθους, οικονομικές χορηγίες.

Σήμερα για την αθλητική λειτουργία του συλλόγου μας και για τους περισσότερους από 1.300 μικρούς και μεγάλους αθλητές & αθλήτριες μας απασχολούνται περισσότεροι από εξήντα πέντε εργαζόμενοι, με ετήσιο προϋπολογισμό που ξεπερνά τις 850.000 ευρώ και για τα έξι αθλητικά τμήματα του συλλόγου, της κολύμβησης, της υδατοσφαίρισης, του στίβου, της καλαθοσφαίρισης, του τένις και της πετοσφαίρισης.    

Ο Αθλητικός Όμιλος Π. Φαλήρου με βάση λοιπόν τις βασικές αρχές που προαναφέραμε αλλά και στηριζόμενοι στην εξωστρέφεια, στην κοινή λογική, στη διαφάνεια, στην σωστή επιλογή του έμψυχου δυναμικού, στον συνεχή και συντονισμένο έλεγχο εφαρμογής των προϋπολογισμών με την εξασφαλισμένη εισροή των εσόδων αλλά και τον προγραμματισμό σταδιακής αποπληρωμής παλαιών οφειλών, πιστεύουμε ότι καταφέραμε για τη αθλητική χρονιά που πέρασε ένα ιδιαίτερα θετικό έργο και συγκεκριμένα :

  1. την κατακόρυφη αθλητική και αγωνιστική άνοδο του κολυμβητικού τμήματος, επιτυχία, που φέρνει ακόμη περισσότερο στο προσκήνιο την ανάγκη επέκτασης της υπάρχουσας πισίνας και τη δημιουργία νέας, αγωνιστικού τύπου 50,0μ., από 33,0μ. που είναι σήμερα,
  2. την παραμονή της ανδρικής ομάδας πόλο στην Α1 εθνική κατηγορία, με το τμήμα πόλο και τις ακαδημίες του να είναι και να αποτελεί «σχολή» εδώ και χρόνια στο χώρο του αγωνίσματος αυτού, έχοντας πλέον στις τάξεις του πρόσωπα που συμμετέχουν στις εθνικές ομάδες,
  3. την άνοδο της ανδρικής ομάδας μπάσκετ στη Γ’ εθνική κατηγορία, την ενίσχυση του νέου τμήματος γυναικείου μπάσκετ και την επαναδιοργάνωση του τμήματος των ακαδημιών μπάσκετ, που επιλέχθηκε φέτος, μεταξύ πολλών άλλων, πανελληνίως, ως πρότυπη και επιχορηγήθηκε, σε υλικοτεχνική υποδομή, από τον ΟΠΑΠ.
  4. την άνοδο κατηγορίας στο τένις, που πλέον έχει αγωνιστική ομάδα με πανελλήνιες διακρίσεις,
  5. την άνοδο στην βαθμολογία πανελληνίως στον στίβο, από την 136η θέση στην 87η με την κατάκτηση από τους αθλητές μας πολλών μεταλλίων &
  6. την άνοδο της νέας γυναικείας ομάδας βόλεϋ, από την δεύτερη τοπική κατηγορία της Δυτικής Αθήνας στην πρώτη και η οποία πλέον, εκτός απροόπτου, θα αγωνίζεται του χρόνου στην Β’ Εθνική κατηγορία.

Πέραν όμως των καθαρώς αθλητικών/αγωνιστικών αποτελεσμάτων & επιτυχιών,  αξίζει να αναφέρουμε ότι εργασθήκαμε και σε θέματα οργανωτικά, υποδομής & κοινωνικού προσανατολισμού, με αρκετά καλά αποτελέσματα, κατά τη γνώμη μας, όπου αξίζει να αναφέρουμε συνοπτικά και επιγραμματικά:

  1. την μικρή αύξηση των αθλητών-τριών στα υπάρχοντα αθλητικά τμήματα,
  2. την συνεργασία με ιδιωτικά σχολεία,
  3. την ανάπτυξη προγραμμάτων μαζικού λαϊκού αθλητισμού,
  4. τη συνεργασία μας και προσφορά σε ευπαθείς ομάδες Ατόμων με ειδικές ανάγκες,
  5. την επιτυχή οικονομική διαχείριση του κυλικείου του νέου κλειστού γυμναστηρίου Π. Φαλήρου, που μας παραχωρήθηκε από τον Δήμο το 2018,

6.τη διαμόρφωση μικρού γυμναστηρίου, για την ενδυνάμωση των αθλητών μας, με ιδιωτικές δαπάνες των μελών του συλλόγου, καθώς και τη διαμόρφωση μικρού χώρου αποθεραπείας αθλητών, εντός του κλειστού γυμναστηρίου «Σοφία Μπεφόν» και

7.την περαιτέρω αναβάθμιση και αναδιαμόρφωση των αθλητικών του εγκαταστάσεων, στα γήπεδα τένις της οδού Αμφιτρίτης αλλά και στα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, στο Τροκαντερό.

Εν κατακλείδι, ευελπιστούμε με πράξεις, και όχι με λόγια, καθώς και με συστηματική δουλειά και ανιδιοτέλεια να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που δεν είναι άλλο από το να αποδόσουμε ποιοτικότερο αθλητικό έργο και υποδομές στους αθλητές-τριες μας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο έμψυχο δυναμικό του συλλόγου, αλλά και να αναπτύξουμε, βήμα-βήμα, εφόσον αυτό είναι εφικτό, αξιολογότερες αγωνιστικά ομάδες με ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.           

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές της ομαδικής και συλλογικής μας προσπάθειας και κυρίως τους γονείς των αθλητών και αθλητριών μας, που καθημερινά συμβάλλουν στο αθλητικό έργο του συλλόγου μας.

«Ούριο άνεμο» λοιπόν και για την νέα χρονιά, του 2020, για τον σύλλογο μας, τον Αθλητικό Όμιλο Π. Φαλήρου!  

Σας ευχαριστώ.

Νίκος Δέτσης

Πρόεδρος Δ.Σ

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΑΣ! 

 

 

***Δείτε στα διαδικτυακά μας προφίλ τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Α.Ο.Π.Φ. – φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό.

FACEBOOK  TWITTER  INSTAGRAM

*Θα ακολουθήσουν αναλυτικά δημοσιεύματα με φωτογραφίες και βίντεο της εκδήλωσης.