ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΟΠΦ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Ο Α.Ο.Π.Φ. συμμετείχε στο πρόγραμμα Alive and Kicking – Αθλητισμός και Ψυχική Υγεία

Το Alive and Kicking είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα βασισμένο στις ανθρωπιστικές αξίες που μοιράζονται οι συμμετέχοντες φορείς και ενισχύεται από τις γνώσεις που παρέχει η Αθλητική Ψυχολογία και η ευεργετική της επίδρασή στις ζωές των ανθρώπων. Οι επαγγελματίες της ψυχικής υγείας συγκεντρώθηκαν κάτω από ένα κοινό στόχο, να επηρεάσουν τις ζωές των νέων με ψυχικές διαταραχές. Η ομάδα δημιούργησε αθλητικές κλινικές για νέους με αυτισμό υψηλής λειτουργικότητας και νοητικές προκλήσεις σε ένα αθλητικό περιβάλλον.

Ο Α.Ο.Π.Φ. συμμετείχε στο πρόγραμμα Alive and Kicking – Αθλητισμός και Ψυχική Υγεία

Η παρέμβαση μετά από τις δημοσιεύσεις του επιστημονικού της έργου θα παράξει έναν οδηγό κινητοποίησης και ένταξης στον αθλητισμό.

Ο οδηγός είναι το εφαλτήριο για τα επόμενα βήματα του προγράμματος στη πορεία ανεξάρτητης, στοχευμένης και πραγματικής ένταξης των πληθυσμών με νοητικές και ψυχικές προκλήσεις.

Το πρόγραμμα «Alive & Kicking» υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των παρακάτω οργανισμών και πανεπιστημίων: Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένος Δραστηριοτήτων «Άλμα»,  ΠΛΟΕΣ – Ε.Ψυ.Με., Εργαστήριο Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σχολή Αθλητικών Επιστημών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Μαδρίτης, Αμφίδρομο Χοροθέατρο, Universite de Lorraine, Associação Para A Recuperação de Cidadãos Inadaptados Da Lousã «ARCIL»

Ευχαριστούμε θερμά τους Δ.Παλαιού Φαλήρου, τον Αθλητικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου(ΑΟΠΦ),το Δημοτικό Κέντρο Παλαιού Φαλήρου, τον Αθλητικό Όμιλο Δάφνης(ΑΟ Δάφνης), την Πανελλήνια Σχολή Ναυαγωνιστικής(ΠΑ.ΣΧΝΑ), το Το Χαμόγελο του Παιδιού και τους γιατρούς που συνέβαλαν καθοριστικά για τη διοργάνωση και πραγματοποίηση αυτού του Προγράμματος.

Διάρκεια προγράμματος: 01/01/2018- 31/12/2019
8 Φορείς
24 Επιστήμονες
358 Συμμετέχοντες

Program site: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΗΓΗ: Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων  

smart
smart
smart
smart