ΜΕΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Στην κορυφή της ελληνικής κολύμβησης ο Α.Ο.Π.Φ.!

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Ο Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ!

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (1Η ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

ΠΑΜΠ.-ΠΑΓΚ. Α΄-Β΄ & ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

(11-22.7.2019  – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΒΟΛΟΣ)

Με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο για την ομάδα του Α.Ο.Π.Φ. ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης “AGE GROUP” (13-16 ετών), το οποίο διεξήχθη σε Θεσσαλονίκη και Βόλο από 11/7 ως και 22/7 σε 3 μεγάλες αγωνιστικές ενότητες, τεσσάρων (4), τριών (3) και τριών (3) ημερών αντίστοιχα, με συμμετοχή 1.671κολυμβητών-τριων από 156 Αθλητικά Σωματεία.

Η ομάδα του Α.Ο.Π. ΦΑΛΗΡΟΥ αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια, για πρώτη (1η) φορά στην μακρόχρονη και σπουδαία ιστορία της στην κολύμβηση, κατακτώντας την 1η θέση στη Βαθμολογία των Κοριτσιών, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α’-Β’ και Παίδων – Κορασίδων (AGE GROUP, 13-16 ετών)!

Από τον αριθμό συμμετοχών των κολυμβητών-τριων και των Αθλητικών Σωματείων στο εν λόγω Πανελλήνιο πρωτάθλημα, φαίνεται ξεκάθαρα ο πολύ μεγάλος βαθμός δυσκολίας ενός τέτοιου επιτεύγματος και το τεράστιο μέγεθος αυτής της επιτυχίας για την αθλητική οικογένεια του Α.Ο.Π.Φ.!

Άξιοι πολλών επαίνων και συγχαρητηρίων είναι οιμεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας, οικολυμβητές-τριες της ομάδας μας, που έφεραν τον Α.Ο.Π.Φ. στην κορυφή της Ελληνικής Κολύμβησης,γράφοντας με «χρυσά» γράμματα τα ονόματά τους στην ιστορία του Συλλόγου μας.

Για αυτή την ιστορική διάκριση αλλά και όλες όσες προηγήθηκαν, σε μια φανταστική χρονιά για το κολυμβητικό τμήμα του Α.Ο.Π.Φ., δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να απονείμουμε τα εύσημα στους δημιουργούς & πρωτεργάτες των επιτυχιών, τους προπονητές της Αγωνιστικής ομάδας του Α.Ο.Π.Φ., τουςΠαναγιώτη Αίσωπο, Άγγελο Μυλωνόπουλο, τον επικεφαλής προπονητή επί σειρά ετών Στέργιο Γιαννούτσο και τέλος τον Τεχνικό Διευθυντή και συν-επικεφαλής προπονητή Βαγγέλη Κοζομπόλη, που ηγήθηκε αυτής της εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειαςτα τελευταία 2 έτη.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τουςεφόρους της Αγωνιστικής ομάδας Π. Κορώνη και Ι. Σιγάλα για την ανιδιοτελή και διαρκή προσφορά τους, τον πρώην Δήμαρχο Π. Φαλήρου κ. Δ. Χατζηδάκη και νυν Βουλευτή, για τη διαρκή και ουσιαστική στήριξη του Δήμου μας στον Α.Ο.Π.Φ., τον νέο Δήμαρχο Π. Φαλήρου κ. Ι. Φωστηρόπουλο, ο οποίος βρίσκεται πάντα δίπλα μας και ενισχύει την προσπάθεια της ομάδας μας, τονΑντιπρόεδρο του Δ.Α.Κ. Π. Φαλήρου κ. Κ. Νικολαΐδη για την εξαιρετική πολυετή συνεργασία και την αμέριστη συμπαράστασή του στον Α.Ο.Π.Φ., τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Α. Κονδύλη και τον Πρόεδρο του κολυμβητηρίου Αλίμου κ. Ι. Αντωνάκη για την θερμή φιλοξενία στο κολυμβητήριο του Αλίμου όποτε χρειάστηκε, τους υποστηρικτές – χορηγούς μας, τις εταιρίες POOLSPORT, VORGEE και PHARMASEPT, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στις επιτυχίες της ομάδας μας.

Ο πρόεδρος & γενικός αρχηγός του κολυμβητικού τμήματος Ν. Δέτσης, καθώς και τα μέλη της Διοίκησης του Α.Ο.Π.Φ., είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για τα ιστορικά επιτεύγματα των «παιδιών» του συλλόγου μας και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την εξαιρετικά δύσκολη και σπουδαία προσπάθειά τους.

Αναλυτικότερα οι επιτυχίες των κολυμβητών-τριων της ομάδας μας:

1η θέση στη Βαθμολογία των Κοριτσιών (AGEGROUP 13-16 ετών)
4η θέση στη Γενική Βαθμολογία (AGE GROUP 13-16 ετών)
Ανάδειξη της αθλήτρια ΛΥΡΑ ΑΝΘΗΣ ως καλύτερης κολυμβήτριας στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κορασίδων
6 χρυσά, 5 αργυρά  και 3 χάλκινα μετάλλια
32 μεγάλους- (Α’) τελικούς, (1η ως 8η θέση) και
20 μικρούς- (Β’) τελικούς, (9η ως 16η θέση).
12 κολυμβητές-τριες (10 κορίτσια & 2 αγόρια) κατέκτησαν μετάλλια (Λύρα Ανθή, Ηλιάδου Αθανασία, Σιδερή Μαρία, Κουμπενά Νεφέλη, Ντρίνιτς Θεοδώρα, Τουλούμης Νίκος, ΜαρίνοςΛουκάς, Καραθάνου Φωτεινή, Γιαβρίδου Σοφία, Κόκκινου Μαρκέλλα, Γκρεκ Άννα-Μαρία, Σπύρου Σταματίνα)
11 ακόμη κολυμβητές-τριες κατετάγησαν στην 4η ως 8η θέση (Νταλίπη Άρια, Ζούκος Βαγγέλης, Φωτεινιάς Νίκος , Σπύρου Ευγενία, Σιδερής Σπύρος, Κούλης Ιάσωνας, Κώστα Μαρία, Καραμποΐκη Σμαράγδα, Θεοδώρου Λαμπρίνα, Ευσταθίου Κων/νος, Δημητρακοπούλου Χριστίνα)
6 ακόμη κατετάγησαν στην 9η ως 16η θέση(Κορώνης Λευτέρης, Δήμα Γιολάντα, Μανωλάς Σταμάτης, Γεωργούλης Γιάννης, Γάλλος Διονύσης, Πολυδωρόπουλος Γιώργος) και τέλος,
9 ακόμη κολυμβητές-τριες συμμετείχαν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα επιτυγχάνοντας αξιόλογες επιδόσεις & ατομικά ρεκόρ (Λυκούδη Εβελίνα, Παππά Μαριάννα, Σταματελοπούλου Ελένη, Τζάνου Εβελίνα, Μαρίνος Γιώργος,Καβαλίκας Παναγιώτης, Όντρια Αγγελική, Ριχλόβσκα Κιάρα, Προύσαλη Ζωή)

 

Ο γενικός αρχηγός/έφορος του τμήματος και πρόεδρος του Δ.Σ Νίκος Δέτσης