ΜΕΝΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Κυνηγάκης άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης

Άγγιξε το όνειρο της πρόκρισης, ο Θανάσης Κυνηγάκης, στους  Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Ωστόσο ο πρωταθλητής μας εντυπωσίασε όσους παρακολούθησαν την απίστευτη μάχη που έδωσε στα 10 χιλιόμετρα. Μόλις 10 δευτερόλεπτα τον κράτησαν μακριά από την 10αδα της πρόκρισης. 

Συγκεκριμένα ο πρωταθλητής μας, στον πρώτο τελικό Παγκοσμίου πρωταθλήματος της καριέρας του, στα 10 χλμ. Open Water, στο Ocean Park της Γεοσού (περίπου 130 χλμ. από την Γκουανζού) τερμάτισε 13ος σε 1 ώρα 48 λεπτά και 15 δεύτερα.

Ο Κυνηγάκης ξεκίνησε πολύ δυναμικά την κούρσα, που είχε γρήγορο ρυθμό από τα πρώτα κιόλας μέτρα της. Στα πρώτα χιλιόμετρα ήταν στους πέντε προπορευόμενους, ενώ παρουσιάστηκε ιδιαίτερα σταθερός σε όλο τον αγώνα όπου βρισκόταν από την 10η ως την 20η.

Στα τελευταία 2.000 μ. από την 16η θέση ανέβαινε σταθερά για να φτάσει στην 11η στα τελευταία 500μ. πριν από τον τερματισμό και να είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Εκεί μίλησε τελικά η εμπειρία των αντιπάλων του καθώς όλα κρίθηκαν στο φώτο φίνις. 

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κέρδισε μετά από μεγάλη μάχη ο Γερμανός Φλόριαν Βέλμπρουκ, που τερμάτισε σε 1.47.55 ενώ σχεδόν μαζί του στον τερματισμό έπεσε ο Γάλλος Ολιβιέ που έκανε 1.47.56. Την Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε  ο επίσης Γερμανός Μούφελς με 1.47.57.